Strategija prodaje z realno ceno se je izkazala kot prednost

V Ljubljana nepremičnine vsak mesec zaključijo veliko prodaj in za vsako med njimi je drugačna zgodba. Svojo nam je zaupal tudi Rafael Kos, ki je prodajal družinsko stanovanje. S pravim pristopom je bila prodaja in urejanje dokumentov hitro in uspešno.

"Do nepremičninske agencije Ljubljana nepremičnine sem prišel na priporočilo njihove zadovoljne stranke, mojega prijatelja Alena. Ko je iskal najemnika za lastno stanovanje, je sodeloval z nepremičninskim posrednikom Matejem Korenom.

Sam sem prodajal družinsko stanovanje v Dragomlju pri Domžalah. Poklical sem agenta Mateja. Ko sva se dobila, me je pozitivno presenetil s predlogom dveh načinov prodaje mojega stanovanja. Prvi predlog je bil pristop s visoko pogajalsko ceno s pripravljenostjo spuščanja cene na realni nivo. Druga strategija pa je slonela na promociji začetne realne cene in manjše pogajalske razlike. Odločil sem se za drugo strategijo, ki je slonela na realni ceni. Stanovanje je bilo lepo poslikano in dobro oglaševano. Oglas so dali tudi na FB, kjer je bil izjemen odziv. Posebnost prodaje je bila tudi, da je bilo veliko potencialnih ogledov stanovanja, ki so bili skoncentrirani na pol ure. Imeli smo po šest ogledov na dan in to tri dni. Zagotovo se je strategija prodaje z realno ceno izkazala kot prednost in prava odločitev.

Kot lastnik in prodajalec sem imel že od začetka občutek, da agent dela za kupca in prodajalca enakovredno in pošteno. To se je zelo dobro izkazalo v primeru, ker stanovanje ni bilo etažirano. To pa je bilo potencialnim kupcem tudi predhodno predstavljeno, kar so tudi sprejeli in ob končni odločitvi in pogajanjih ni bilo sporno.

Bil sem zadovoljen s priporočilom, prepričala me je strategija prodaje in nastop agenta na FURS-u, ko je bilo potrebno dokazovati stroške vlaganja v stanovanje in na koncu znižali dobiček ter plačali minimalni davek. Zaradi profesionalnega odnosa sem Mateju danes v prodajo zopet zaupal drugo nepremičnino."

Besedilo in foto: Edvard Vrtačnik

Naslovna fotografija: Dreamstime

Uredila: Urška Košir

Oddaj komentar

Sledite nam: