nova Kavarna ateljeja Dobnik - namesto Mačka

Na Cankarjevem nabrežju, kjer je še do nedavnega stala kavarna Maček, sedaj stoji nova slastna ljubljanska pridobitev, Kavarna in slaščičarna Dobnik. ''Kavarna ponuja prijetno, elegantno in udobno izkušnjo ter razveseljuje svoje goste z odlično kavo, vrhunskimi sladicami, odličnim naravnim sladoledom ter pestrim izborom pijač, brezalkoholnih in alkoholnih'' nam pove David Dobnik.

Kdo je odprl kavarno, kdaj in zakaj?

Kavarna se je odprla konec junija. Gre za drugo kavarno Čokoladnega ateljeja Dobnik. Kavarna v Maxiju je bila odprta pred skoraj 10 leti, ter je bila leta 2010 izbrana za najboljšo kavarno mesta Ljubljana.

Od kod ideja za novo kavarno in kje vse se nahajajo druge kavarne?

Kavarna je podaljšek naše čokoladne zgodbe in želje po nudenju vrhunskih kulinaričnih užitkov. Tako so naši izdelki iz najboljših sestavin, privlačni za pogled in okusni. Temu smo sledili tudi pri izboru kave, koktejlov, whiskyev, rumov ter ostali ponudbi. Trudimo se, da je gost pri nas navdušen nad ponudbo in postrežbo.

Kaj vse obsega vaša ponudba? Po čem ste boljši od drugih ponudnikov v Ljubljani? Po čem izstopate?

Smo prvi mali izdelovalec pralinejev s skoraj 25 letno tradicijo. Poznani smo tudi po svojih mousse torticah, ki so narejene po modernem francoskem pristopu. Smo veliki ljubitelji kave, italijanski espresso Illy ali specialty kava Iconic (smo verjetno prvi v Ljubljani, ki je začel ponujati specialty kavo pred 3 leti). Smo eden od treh slovenskih proizvajalec naravnega sladoleda, ki je član prestižnega združenja najboljših sladoledarjev Artisti del Gelato. Ostalo ponudbo smo oblikovali z željo po prvovrstni ponudbi, ki zadovolji tudi najbolj zahtevne goste. S koktejli smo se ukvarjali dolgo časa, da smo naredili naš izbor. Vse ostale pijače so skrbno izbrane. Prigrizke, zajtrke in ostalo hrano smo pripravili skupaj z mojstri iz Galerije Okusov, tako da je resnično dobra iz odličnih sestavin.

Zakaj lokacija v Ljubljani? Kaj vam Ljubljana pomeni osebno / poslovno?

V Ljubljani smo odprli prvo kavarno pred 10 leti, in ves čas smo želeli priti se bližje v center, na prostor, kjer se Ljubljančani zadržujejo ob sobotah dopoldne, po obisku tržnice, zvečer. Tudi osebno sem navezan na center Ljubljane, sam se tu stanoval veliko let, od študijskih let naprej, na Cankarjevem nabrežju pa sem preživel ogromno »študijskega časa« namesto v NUKu ali na Pravni fakulteti.

Kakšne so želje za prihodnost?

Veliko zadovoljnih gostov :)

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Slike: arhiv Čokoladni atelje Dobnik

Splet: Čokoladni atelje Dobnik

Oddaj komentar

Sledite nam: