aROMA – edinstveno sladoledno doživetje

Prišli so vroči dnevi in z njimi želje po sladoledni osvežitvi. Za užitke v naravnem sladoledu, brez kemičnih dodatkov, je aROMA gelato experience pravi naslov. Gre za franšizni koncept prodaje domačega, 100% naravnega sladoleda na mobilnih lokacijah, tudi na raznih mestih v centru Ljubljane. Ste jih že videli?

Pri aROMA posebno pozornost posvečajo izbiri sestavin, kjer se vedno potrudijo in poiščejo najboljše. Včasih le to najdejo tudi na drugem koncu sveta, kot na primer mango Alphonso, ki svoj značilen okus prinaša naravnost iz Indije, vanilija se sonči na Madagaskarju, najboljše lešnike najdejo v regiji Piemonte v Italiji, da je siciljanska pistacija najboljša pa že ptički čivkajo. Vsi njihovi mlečni okusi vsebujejo izključno slovensko mleko, ki ne vsebuje GSO, vsi sadni okusi pa so na vodni osnovi in jih brez zadržkov lahko poimenujemo sorbeji. Vse skrbno izbrane sestavine, veliko ljubezni do sladoleda in velika mera inovativnosti pričara preko 60 vrst sladoleda, ki vam ga ponudijo v prikupnih lončkih s pikami ali v slastnem sladkem kornetu. Še posebej priljubljeni okusi so limona z baziliko, jagoda z meto, pomaranča z ingverjem, mascarpone z dateljni in orehi, še vedno pa iščejo junaka, ki bi lahko obrnil hrbet njihovemu lešiku in pistaciji.

Ker je njihovo ime aROMA, gelato experience in ker se njihovega sladoleda na prodajnih mestih ne vidi, saj ga hranijo v 'pozzetah', kot so to počeli v starih italjanskih gelaterijah, vam vedno, na vseh lokacijah ponujajo doživetje v obliki brezplačnega preizkušanja njihovega sladoleda.

Kdo je odprl aROMO, kdaj in zakaj?

Ideja o nastanku franšizne zgodbe aROMA gelato experience sega v leto 2012. Takrat smo kljub veliki poplavi različnih sladolednih ponudnikov pogrešali kvaliteten, naraven sladoled, ki bi ponujal pristen okus surovin iz katerih je narejen. Željeno kvaliteto sladoleda smo prvič uspeli predstaviti v Portorožu v poletni sezoni leta 2013, na naši prvi mobilni lokaciji.

Od kod ideja za ime?

Ker so Italijani s svojo bogato tradicijo izdelave sladoleda glavni promotorji te priljubljene slaščice smo se z imenom hoteli navezati na Italijo, natančneje na Rim, ter na romantično noto, ki jo to mesto ponuja še iz časov fellinijevega La Dolce Vita.

Kaj so vaše specialitete oz. posebna ponudba in po čem se razlikujete od ostalih ponudnikov v Ljubljani?

Naša najbolj očitna razlika v primerjavi z drugimi ponudniki sladoleda oz. gelata v Ljubljani je v uporabi izključno naravnih surovin pri izdelavi, ter v ohranjanju prvinskosti okusov, ki jih posamezna surovina ponuja. Pri nas je lešnik le lešnik, pistacija le pistacija, brez dodanih raznoraznih piškotov in drugih dodatkov... je pa ta surovina zelo previdno izbrana. Nikoli ne bomo v svoj gelato namešali nekaj v kar ne bomo 100% prepričani, da je najboljše kvalitete. Naši okusi so čisti, intenzivni, začinjeni izključno z naravnimi zelišči, oreški ali kvalitetno črno čokolado, predvsem mlečne okuse pa odlikuje za aROMA prepoznavna kremoznost. Smo prvi, ki smo v Ljubljani ponudili pehtranov sledoled, okus limone z baziliko, maskarpone z dateljni in orehi, kakijev sladoled in še kaj bi se našlo.

Zakaj lokacija v Ljubljani? Kaj vam Ljubljana pomeni?

Ker je Ljubljana najlepše mesto na svetu in ker je hkrati kraj, kjer lastniki blagovne znamke aROMA, gelato experience živimo. Je mesto v katerem domačini znamo uživati, turisti pa ga z veseljem raziskujejo. Prav je, da imamo eni in drugi možnosti odkrivati čarobne okuse sladoleda, kar jim s svojo pestro ponudbo Ljubljana tudi omogoča.

Kakšne so želje za prihodnost?

Naše želje se skrivajo predvsem v širjenju aROME kot franšize na nove trge ter v zadovoljevnju sladkih želja naših odjemalcev.

Bi za konec še kaj dodali, morda kakšno misel?

Življenje je še lepše, če se malo posladkamo :)

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv aROMA

Facebook: aROMA

Oddaj komentar

Sledite nam: