Zulu Zion - nogavičke živahnih barv

Zulu Zion je projekt, ki sta ga začela mladoporočenca iz Ljubljane, Miha in Dijana. Oba verjameta v kreativnost brez meja in posledično v svobodo samoizražanja, kar je tudi značilnost njune znamke Zulu Zion. Slednjo zaznamuje kvalitetno in neponovljivo oblikovanje, v kateri se bodo ljudje našli, počutili domače in se vračali po vedno nekaj novega in svežega.

Kdo je začel Zulu Zion, kdaj in zakaj?

Zulu Zion sva začela Miha in Dijana - takrat še mladoporočenca, iz čiste želje po sodelovanju na skupnem projektu, ki bo otipljiv in po nešteto idejah dejansko tudi realiziran. Še dolgo preden sva se spustila v Zulu Zion je Miha vedno iskal barvite nogavice za poletje, ker nikoli ne nosi natikačev, podzavestno se mu je vtisnila ideja, da bi nekega dne rad nosil nogavice, ki bi jih sam oblikoval. Fast forward do leta 2013 je ta ideja doživela realizacijo. Cel proces je bil ena zanimiva izkušnja iz katere je zraslo nekaj, kar s ponosom lahko rečeva, da predstavlja naju in najino estetiko.

Od kod ideja za ime in kaj pomeni?

Ime je prišlo čisto spontano - ko sva oblikovala prvo kolekcijo sva veliko inspiracije dobila iz afriških plemen, in njihovih potiskov oblačil… potem sva pa enostavno brainstormala in se spomnila na pleme Zulu.. zdelo se nama je zelo zapomljivo in je pasalo skupaj z najinimi vzorci. Zion pa pomeni v rastfarijanskem smislu nekaj posebnega, popolnega, utopičnega.. tako, da sva združila Zulu + Zion in ustvarila popolne nogavice z afriškim pridihom :)

Kaj vse se najde v vaši ponudbi?

Zulu Zion ponuja svojim kupcem več kot 20 nogavic različnih modelov - na voljo v treh velikostih. Naše nogavice so unisex, ker verjamemo da barve ne poznajo spola. Ravnokar pa bo v asortiman dodana še Basic kolekcija - nogavice brez vzorca, minimalistične a vseeno ostajamo zvesti barvam, tako da so barvno zasnovane, da so vseeno nekaj posebnega. Prav tako pa bomo lansirali še stopalke v prihajajočih dneh.

Po čem se vaše nogavičke razlikujejo od drugih, zakaj so tako posebne?

Posebne so ker jih kupujejo posebni ljudje. Morda se sliši klišejsko, a Zulu Zion nogavičke se v tehniki ne razlikujejo od drugih.. razlikujejo se v dizajnu. Vsak model je skrbno oblikovan, da sovpada z Zulu Zion estetiko - ne sledimo trendom, sledimo svojemu občutku pri oblikovanju in če je nekomu všeč to kar je všeč nam, poslušajo isto glasbo kot mi, sledijo istim vrednotam kot Zulu Zion, potem ga bodo nogavičke hitro zamikale in z veseljem ga bomo pozdravili v naše 'Zulu pleme' :)

Kje lahko najdemo vaše izdelke oz. kje jih lahko kupimo?

Dostopne so na naši spletni strani www.zuluzion.com, v več kot 50 trgovinah Spar in Interspar po celi Sloveniji, v Ljubljani v trgovini Smile Concept Store ter v različnih butikih po svetu.

Kaj vam Ljubljana pomeni?

Ljubljana je mesto v katerem živimo in delamo. Kljub temu, da je majhna se vedno najde nekaj novega in vsako sončno soboto si rečemo: ''Pismo, res je lepo pri nas!'' Poslovno si ne predstavljava, da bi delala kje drugje v Sloveniji, ker se vseeno lažje mrežiš z ljudmi in tako dobivaš nove ideje, vidiš s kom bi lahko sodeloval, mogoče na povsem drugih področjih. Veliko je kreativnih ljudi v Ljubljani. 

Kakšne so želje za prihodnost?

Želje za prihodnost so, da prodremo v večjo trgovsko mrežo v tujini.

Bi za konec še kaj dodali, morda kakšno misel?

Mogoče samo spodbudne besede, da se je vredno podati v vsako idejo v katero verjamete, a pred tem dobro premislite ali se želite tega lotiti, ker res verjamete v vašo vizijo in je prišel vaš čas, da se lotite svojih sanj ali pa si samo želite spremembe delovnega mesta - v tem primeru vam bo motivacija hitro padla, saj morate biti pripravljeni na ovire in padce. Vztrajnost je zlata vredna.

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv Zulu Zion

Splet: Zulu Zion

Oddaj komentar

Sledite nam: