Vander Urbani Resort - butični hotel v centru stare Ljubljane

Vander hotel je majhen butični hotel v samem centru Ljubljane, ki ga zaznamuje ekskluzivna arhitektura, posvečena visoki kakovosti bivanja. Ponuja 20 skrbno načrtovanih sob z vrhunsko notranjo opremo, intimno teraso z bazenom in čudovitim pogledom na staro Ljubljano ter možnost degustacije obsežnega števila vinskih etiket. Hotelskim in zunanjim gostom dnevno ponuja sveže sestavine slovenskega porekla, združene v dnevna kosila in a la carte večerje, pripravljene na sodoben način.

Ana Por nam je povedala: ‘’Že v samem začetku smo želeli odstopati od konkurence. Zadali smo si nalogo, da se kot prvi hotel v Sloveniji uvrstimo v prestižno mednarodno združenje Design Hotels, ki nam je po viziji, ciljih in poslanstvu najbljižje od vseh mednarodnih združenj’’.

Kdo je odprl hotel, kdaj in zakaj?

Septembra 2012 sta ga odprla Amanda in Aleksander Vujadinovič. Sama sta velika popotnika in sta prepotovala veliko dežel ter želela vrniti gostoljublje, ki sta ga prejemala po svetu. Zato tudi dobro vesta, kako je pomembno, da se med potjo počutiš kot doma.

Od kod ideja za ime?

Ime izhaja iz besede vandranje oziroma popotovanje, istočasno pa je 'V' začetnica njunega priimka, ander pa končnica imena Aleksander in tudi Amanda ima te črke v svojem imenu.

Kaj vse obsega vaša ponudba?

Hotel je skrita oaza gurmanskih presežkov v prelepem ambientu. Restavracija je odprta tudi za zunanje gostje in gosti hotela si lahko privoščijo vse od odličnih zajtrkov iz slovenskih dobrot, tradicionalnih kosil narejenih letnemu času primernih sestavin, ki jih ponuja ljubljanska tržnica ter okoliške kmetije. Spretno združujemo tradicionalno s sodobnim, kar je razvidno iz a la carte ponudbe. Ob četrtkih in petkih imamo odprt tudi pool bar na terasi. Naš Bubbles Champagne bar ponuja vse od ostrig, penin do širokega izbora šampanjcev na kozarec. Romanca v dvoje, družabni dogodki ali poslovna srečanja, za vse in vsakogar se najde kotiček v Vandru.

Po čem se razlikujete od ostalih hotelov v Ljubljani?

Kot prvi Design Hotel v Sloveniji veliko vlagamo v design, arhitekturo in kulturo. Vander Urbani Resort je zaradi edinstvene lokacije v središču Ljubljane, zasnovan kot oaza udobja in skušnjav. Prisegamo na udobnost hotelski sob, ki je, vključno s skrbjo za gosta, na prvem mestu. Enkratna doživetja na naši terasi, kjer je ljubljanski grad na eni strani kot na dotiku roke in na drugi bazen, ki se metaforično preliva v Ljubljanico, nudi nepozabne dogodke in zabave.  Vinska klet, restavracija in bar pa zadovoljijo še tako izbirčnega gurmana in lahko prav vsak najde svojo muzo.

Arhitekturo in notranjo opremo smo zasnovali skupaj z birojem Sadar Vuga. Elementi arhitekture, ki prevladujejo v javnih prostorih, so beton, stekla, naravni les, mozaiki ogledal in kamna, ki prepletajo in združujejo 4 hiše, v katerih se nahaja VUR. V sobah so stene obložene tudi s tkaninami, ki poudarjajo udobje. Znamke med drugimi vključujejo: Moroso by Patricia Urquiola, Frette, Flos, Foscarini, Pura Vida, Little Tulip by Pierre Paulin, Concha Bay, Globe Lucce, Molton Brown… in še bi lahko naštevali.

Kdaj je hotel najboj zaseden in od kod prihajajo vaši gostje?

V visoki sezoni, ki traja od začetka aprila do konca oktobra, večina gostov prihaja iz evropskih držav: Italija, Britanija, Avstrija, Nemčija, Francija, Španije, Belgija, Švedska… Iz leta v leto je vse več tudi Američanov, Avstralcev, Arabcev, Kitajcev…

So se vam morda kateri gostje še posebej vtisnili v spomin?

Vsi naši gostje so izjemo topli in široki ter srčni ljudje. Vsakega imamo radi in se nas posebno dotakne. Gostili pa smo tudi  že nekaj svetovnih imen kot so Kylie Minogue, Rade Šerbedžija, Massimo Savič...

Je Vander prejel kakšno nagrado?

Vander je prvi in do zdaj edini hotel v Sloveniji, ki je uvrščen v mednarodno verigo Design Hotels. To si štejemo v čast, saj je zelo težko priti v to verigo. Na leto menda prejmejo okoli 400 prošenj, a sprejmejo jih le 5 %. Prejeli smo nenapovedana javno pohvalo, in sicer sta ameriška revija Condé Nast Traveler in njen spletni portal (www.cntraveler.com) po urednikovem izboru Vander uvrstila med nove najboljše hotele na svetu v letu 2013. Prav tako so nas pred kratkim obiskali novinarji New York Timesa. Bilo je skrito ocenjevanje, tako da za njih sploh nismo vedeli, doletela pa nas je najboljša nagrada: celostranski PR članek samo o Vander Urbanem Resortu v New York Timesu in to z zelo dobro oceno.

Zakaj lokacija v Ljubljani in kaj vam Ljubljana pomeni?

Lastnika, Aleksander Vujadinovič in njegova žena Amanda sta se spoznala prav na Cankarjevemu nabrežju, ko je bila Amanda na obisku iz Avstralije. »Tu spodaj sta se prvič spogledala, prvič spila kavo in se prvič poljubila. Tam čez sta kupila svoje prvo stanovanje in ustvarila družino. Po daljšem bivanju v Avstraliji sta si rekla, greva nazaj. Poljub je še zmeraj tukaj in iz njega je zraslo nekaj, kar želita deliti z najinimi gosti.« Sicer pa se Vander hotel arhitekturno zliva s svojo okolico. Nima zunanje podobe tipičnega hotela, ni glamuroznih steklenih fasad... Vander so štiri med seboj povezane hiše, v središču Stare Ljubljane, ki se med seboj mozaično prepletajo in se hkrati tudi funkcionalno dopolnjujejo. Že pred stotimi leti je bila tu gostilna Maček, kjer so se zbirali Ljubljančani in drugi gostje, danes je seveda program sodobno obnovljen, vendar je moto enak. Vander tako s svojim obsežnim gostinskim programom vabi predvsem Ljubljančane, da uživajo v gurmanskih specialitetah, ki temeljijo na tradicionalni slovenski kulinariki, s sodobnim pridihom. Tako nastane 'fuzija' slovenskih in tujih gostov, ki uživajo ob cenovno ugodnih kosilih, gurmanskih večerjah ali pa degustaciji obsežnega števila vinskih etiket v baru in druženju ob koktajlu na terasi ob bazenu. Prav terasa daje s svojim "neskončnim' bazenom, ki se metaforično preliva v Ljubljanico, s pogledi na prečudovito Staro mesto Ljubljane na eni in na Ljubljanski grad na drugi strani, nekaj čarobnega. Služi tudi kot razgledna točka starega mestnega jedra, tako za Ljubljančane kot za tuje goste. Mislim, da je to sožitje med okolico in Vandrom najbolj uspešno in sprejeto.

Kakšne so želje za prihodnost?

Že letos se bomo z restavracijo razširili do Cankarjevega nabrežja, tako da se bo naša gostinska ponudba samo še povečala. Pridobili bomo tudi štiri dodatne sobe. V naslednjih dveh letih bomo dodali še nekaj sob in odprli center dobrega počutja ter povečali teraso in dvorano za dogodke... Predvsem se želimo še bolj navezati na lokalno skupnost, s posebej organiziranimi programi za naše goste, npr. sprehodi po mestu v družbi zanimivih ljubljančanov, nočni jogging itd. Idej imamo ogromno!

Bi za konec še kaj dodali?

Vabljeni na 'vandranje' v Vander :)

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv Vander Urbani Restort

Splet: Vander

Facebook: Vander

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.