Urbano dejanje 8 -14. avgust na Kongresnem trgu

Čez manj kot mesec dni, natančneje v drugem tednu meseca avgusta, bo ponovno zaživel ljubljanski festival urbanih dejanj, ki je lani uspešno povezal raznolikost urbanih kultur in jih predstavil v tedenski obliki. Obisk je potrdil, da si mesto Ljubljana želi festival, ki je plod povezovanja mladih in kreativnih umov. Vabljeni!

Letos se festival, ki povezuje mlade in kreativne ume, seli na Kongresni trg, kjer bodo obiskovalci imeli možnost ogleda urbanih glasbenih spektaklov, ki jih bo popestril nabor dnevnih aktivnosti, povezanih z dnevnim programom.

Obiskovalci bodo v tednu dni lahko obiskali sejem mladih ustvarjalcev, pa tudi bolšjak; delavnice, na katerih se bodo lahko pobližje spoznali z grafitarstvom, gverilskim kvačkanjem, delom DJ-ja, breakdance-om in skejtanjem ter predstavitve odltimerjev, tetovatorjev in brivcev.

Večerni del festivala bo obarvan z nastopi glasbenikov, po polnoči pa se bo dogajanje preselilo v notranje prostora kluba K4. Na festivalski oder bodo letos stopili Bad Copy, Zmelkoow, Čedahuči in Severa Gjurin, Zlatko, Uroš Perić, Koala Voice, Eni od sedmih milijard, Ecliptic, Kukushai, Space Orchestra, Nitz, Sunny Sun, K’pow, Šuljo, Blaž, Čunfa in mnogi drugi izjemi glasbeniki in DJ-ji.

Lokalno urbano kulturo bodo obiskovalci festival Urbano dejanje lahko v ponedeljek, petek in soboto spoznavali za simbolična 2 EUR, vstopnina za obisk večernih koncertov v torek, sredo, četrtek in nedeljo pa bo znašala 5 EUR.

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv Urbano Dejanje

Splet: Urbano Dejanje

Oddaj komentar

Sledite nam: