Trajnostna Moda iz Ljubljane v Berlin - TRI SLOVENSKE OBLIKOVALKE TRAJNOSTNE MODE SE LETOS PREDSTAVLJAJO NA BERLINSKEM TEDNU MODE 2017

V teh dneh se kar tri slovenske oblikovalke trajnostne mode iz Ljubljane, predstavljajo na dogodkih Ethical fashion show in greenshowroom v okviru letošnjega berlinskega tedna mode.

Trajnostna moda ima v svetu vedno večjo vlogo in letos se z nastopom v Berlinu svetovnemu gibanju trajnostne mode predstavljajo tudi tri slovenske znamke treh oblikovalk, in sicer Mila.Vert (Tina Logar Bauchmüller), Things I Miss (Tina Princ) in Movinun (Maša ČernovšekLogar). 

V sklopu Berlinskega tedna mode se od 4. do 6. julija namreč odvijata dva modna sejma, ‘Greenshowroom’ in ‘Ethical Fashion show’, ki pomenita izjemno izpostavljenost trajnostnih znamk in trajnostne mode medijem in javnosti. Trajnostna moda pri oblikovanju oblačil sledi načelom, da imajo oblačila čim manj škodljivih in čim več blagodejnih učinkov na okolje in ljudi.

Slovenske oblikovalke, ki delujejo po načelih trajnosti, so izpolnile visoke okoljske in družbene standarde, ki jih zahtevajo organizatorji teh dveh sejmov, in se tako uvrstile med izbrane razstavljalce.  

Berlin resnično postaja prestolnica trajnostne mode, saj se bo dogodek tokrat odvijal že dvanajstič zapovrstjo in število razstavljalcev, obiskovalcev in strokovnega občinstva se veča iz leta v leto, s tem seveda tudi njegova prepoznavnost in teža. Dogodek trajnostno modo približuje ljudem in jo dela dostopnejšo ter s tem privablja kupce in razstavljalce iz vsega sveta.

Na Ethical Fashion Show (http://ethicalfashionshowberlin.com) bo videti kreacije in forme trajnostne urbane-ulične mode, vsakodnevnega stila in ritma življenja. Greenshowrom (www.greenshowroom.com) pa daje poudarek na elagantne linije in stil, ki ga rišejo zgodbe zanimivih, visoko kakovostnih trajnostnih materialov. 

Vsaka izmed blagovnih znamk ima svojo zgodbo. 

Movinun v svojem oblikovanju združuje pobalinsko estetiko, elegantne oblike in skrbno izdelane detajle. Za ženske in moške. (https://movinun.com) 

Mila.vert pri svojem oblikovanju stremi k brezčasnim in klasičnim oblačilom ter kosom čistih linij. S skrbno izbranimi detajli jih naredi elegantne ter jih postavi v današnji čas. (https://www.milavert.com)

Things I Miss je zgodba fluidnosti v uporabi in nošnji. Raziskovalni ter konceptualni pristop do kreiranja končnih form in tekstur skupaj z inovativnimi trajnostnimi materiali ponujajo obseg stilov, ki presegajo letne čase, razpoloženja in priložnosti. Divjost z eleganco. Primarnost z unikatnostjo. (http://www.thingsimiss.com)

Če se slučajno te dni gibljete po Berlinu, vabljeni na ogled!

 

Pripravi: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: Nike Koležnik, Matic Bajželj

Oddaj komentar

Sledite nam: