TaBar - Slastni tapasi na domači način

TaBar se nahaja v središču starega mestnega jedra Ljubljane, v njem pa se lahko ustavite na obroku, prigrizku ali zgolj kozarcu vina. Zasnovan je kot slovenski tapas in vinski bar, v katerem lahko poskusite številne dobrote, pripravljene na prav poseben način, v obliki tapasov, ter okusite pestro ponudbo izvrstnih vin. Pogovarjali smo se z enim izmed lastnikov, Jurijem Osoletom:

1.)    Kako bi s parimi besedami opisali TaBar?

Jurij: Tapas in vinski bar španskega koncepta, s kakovostnimi sestavinami lokalnih proizvajalcev.

2.)   Kje se nahajate?

Jurij: Želeli smo lokacijo v samem jedru stare Ljubljane, ki bo dovolj blizu dogajanju, a bo vseeno lahko ustvarila intimno ter sproščeno vzdušje. Našli smo Ribji trg, ki omogoča opisane občutke..

3.)   Kdo je odprl TaBar, kdaj in zakaj?

Jurij: S Petrom (solastnik, op.a.) sva ga odprla decembra 2013, ker sva opazila, da v pristolnici primanjkuje tapas ponudbe, obenem pa sva želela predstaviti bolj dinamičen in sproščen način druženja kot v klasični restavraciji. TaBar je tako postal zbirališče z odličnim vzdušjem, kjer so na prvem mestu sveže, lokalne sestavine in dobra vina, Naš glavni kuhar meni redno spreminja, glede na sezono in dostopnost svežih sestavin, odprta kuhinja pa omogoča, da neposredno doživite svet okusov.

4.)   V čem se razlikujete od drugih ponudnikov v Ljubljani?

Jurij: V samem konceptu. Besedi ‘tapas’ smo dali nov pomen, nov okus. Recepti za tapase odražajo različne kulture, ki so pustile svoj kulinarični pečat na španski gastronomiji. Ta je od Rimljanov prevzela ljubezen do klobas (salcicia), od Arabcev pa prefinjeno uporabo začimb.  Slovenija leži med Italijo, Avstrijo, Madžarsko, Hrvaško in Sredozemskim morjem, zato ima slovenska kuhinja močan značaj, grajen na najboljših kulinaričnih vplivih, ki so določili naše značilno mesto v svetu. Vse to se odraža v TaBarovi slojeviti kuhinji in zalogajčkih s slovenskim značajem, ki so zapriseženi ustvarjalnosti ter prilagojeni sodobnemu življenjskemu slogu.

5.)   Kaj je temelj vaše ponudbe in kaj specialitete?

Jurij: Preprosti tapasi čistih okusov z jasnimi idejami, ob ekvivalentni ponudbi vina. TaBar odlikuje široka in pestra ponudba pijač in jedi, od petka do nedelje strežemo tudi kosila. V naši izložbi se nahajajo vsi najboljši domači izdelki s podeželja, ki so na voljo tako za degustacijo kot tudi nakup.

Pripravila: Urška Košir

Slike: arhiv TaBar

Spletna stran: http://www.tabar.si

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.