Slovely Park - edinstven food court v Ljubljani

Iz tujine je k nam prišel t.i. food court, kjer lahko gostje na enem mestu jedo in pijejo pri različnih ponudnikih. Slovely Park je domača različica, ki se od tuje razlikuje v tem, da ima vsak svojo ločeno ponudbo, povezuje pa jih skupna želja po povezovanju, soustvarjanju in priseganju na najboljše. Slovely Park je prostor, v katerem se prepletajo strasti štirih izjemnih kulinaričnih mojstrov na enem mestu.

Kdo je odprl Slovely park, kdaj in zakaj?

Z ekipo Slovelyparka smo koncept povezovanja in soustvarjanja znotraj restavracij spoznali v tujini in se takoj navdušili nad idejo. Kadar se povežemo in stremimo k istemu cilju, smo močnejši. S tem v mislih smo se zbrali štirje ponudniki, ki vas bomo vsak na svoj način razvajali s kulinaričnimi mojstrovinami. Slovelypark smo odprli lansko jesen. Je svet, posvečen kakovosti. Kakovostni hrani, kakovostni pijači in – navsezadnje – kakovostnemu času. Svoja življenja smo posvetili razumevanju hrane in pijače. In sedaj lahko tisto, kar počnemo najraje, delimo z vami.

Od kod ideja za ime?

SLOVELY. Ker je Slovensko. Prežeto z ljubeznijo. Ker želimo, da si vzamete čas. Uživate. Se prepustite trenutkom ob hrani. PARK. Sproščenost. Prostor za druženje. Kakovostni trenutki. Dobra hrana nas poveže in nam pomaga najti skupne točke. Pri nas se ne boste nikoli počutili sami.

Kaj obsega vaša ponudba in po čem se razlikujete od ostalih ponudnikov v Ljubljani?

SlovelyPark združuje več različnih ponudnikov… Skrbimo, da imamo pod svojo streho samo najboljše zato tu in tam prihaja do kakšnih sprememb oz. nadgradenj. V SlovelyParku imamo na voljo pet različnih zgodb… Kavabar (12 Ginov iz vsega sveta, vsak teden 7 vrhunskih vin na kozarec, dve vrsti kave, take in drugačne pive malih pivovarjev..). Bištro (steak-I, burgerji, solate, rižote, pašte..). Slaščičarna – Zebra patisseries – tortice, minjoni, macrons… Picerija Verace – Pice iz najboljših napoletanskih sestavin…. Balthazar the wine store – vinoteka z več kot 100 etiketami vina iz celotne Slovenije in drugih držav. 

Zakaj ste izbrali lokacijo v Ljubljani?

Lokacija na Dunajski se nam je zdela smiselna, ker je v bližini veliko “lačnih” ljudi. Tako jih lahko nahranimo v času zajtrka, kosila in zgodnjih večerij. Ljubljana je v Sloveniji praktično edino mesto, ki je v smislu gostinstva odprto za malo drugačne koncepte. Živi oz. dela dovolj ljudi, da se lahko nekaj pokrije in živi naprej.

Kakšne so želje za prihodnost?

Uživati v tem kar delamo in se razvijati. Pa seveda veliko zadovoljnih in sitih gostov...

Bi za konec še kaj dodali, morda kakšno misel?

UŽIVAJTE! V okusih, teksturah, vonjavah. Vsak grižljaj in požirek bo pripravljen z ljubeznijo. Ne le našo, temveč tudi z ljubeznijo naših dobaviteljev, ki so vsi po vrsti izjemni in unikatni. Ustvarjamo skupaj z njimi, s strastjo in brez skrivnosti. Iskrenost med nami, njimi in vami je največ, kar si želimo in kar lahko ponudimo.

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Facebook: Slovenly Park

Foto: arhiv Slovely Park

Oddaj komentar

Sledite nam: