Silvestrovanja na prostem v Ljubljani

Že veste, kje boste preživeli najdaljšo noč v letu? Poleg mnogih zasebnih zabav in posebne ponudbe v  restavracijah in lokalih, novo leto lahko pričakate tudi na prostem, v objemu dobre glasbe in pisane množice, ki se v Ljubljano posebej za silvestrovo pripelje iz cele Slovenije in tudi tujine. Vabljeni!

SILVESTROVANJE ZA OTROKE - Kongresni trg, 16.00

Otroci do 10. leta starosti in njihovi starši bodo danes lahko praznovali prihod novega leta s pravljičnimi junaki, si ogledali glasbene nastope otrok ter se razveselilli prihoda Dedka Mraza.

SILVESTROVANJE NA KONGRESNEM TRGU - Kongresni trg, 21.00

Silvestrovanje na Kongresnem trgu je namenjeno najširšemu krogu obiskovalcev. Izbor izvajalcev zagotavlja zabavo vsem generacijam, s trga pa je tudi eden od najlepših pogledov na ognjemet. Nastopajo: Muff, Tabu, Učiteljice.

Muff je ena najbolj popularnih slovenskih skupin zadnje čase, ki je zaslovela s skladbo »Naj sije v očeh«, ki je bila tudi najbolj prodajana skladba leta 2012. Učiteljice so v zadnjem času najbolj popularna skupina na balkanski turbo sceni. Zaslovele so predvsem, ko so posnele pesmi z Jasminom Stavrosom, Nedo Ukraden in Severino. Skupina TABU je pop-rock zasedba, ki si je v sedemnajstih letih neprekinjenega delovanja, z bogato diskografijo in biografijo, zaslužila naziv ene najbolj priljubljenih skupin v Sloveniji. Tokrat se bodo predstavili z novo pevko Evo Beus, ki je že mnoge prepričala s svojim močnim soul-bluesovskim vokalom.

SILVESTROVANJE NA POGAČARJEVEM TRGU - Pogačarjev, trg, 21.00

Program je namenjen ljubiteljem slovenskih izvajalcev popularne in narodno zabavne glasbe. Nastopajo: Ansambel Petan in Face.

SILVESTROVANJE NA TRGU FRANCOSKE REVOLUCIJE - Trg Francoske revolucije, 21.00

Na svoj račun bodo prišli ljubitelji alternativne in rock glasbe. Nastopajo:  Koala Voice, N‘toko, Klemen Klemen, 8 Bomb.

Koala Voice je štiričlanska zasedba mladih glasbenikov iz Zasavja,. Mnogi njihovo glasbo opisujejo kot moderni pop, sami pa pravijo da igrajo samosvojo glasbo, ki jo mešajo s tisto ki jo tudi sami radi poslušajo. Zvrst glasbe: indie rock, pop. N'toko je slovenski raper in vodilni vokal kultne slovenske skupine Moveknowledgement. S svojimi družbeno kritičnimi besedili je hitro postal ljubljenec slovenske hip-hop scene. Kot trikratni »freestyle« prvak, je velja za enega najboljših »freestylerjev« na domačih tleh. Zvrst glasbe: hip hop. Klemen Klemen si je prislužil naziv ikone ljubljanske hip hop scene, ko je leta 2000 izdal svoj legendarni prvenec Trnow Stajl. Po dvanajstih letih zatišja, se je letos vrnil na slovenske odre ob izidu svojega tretjega albuma »S3P«, ki jo je posnel v sodelovanju s številnimi slovenskimi glasbeniki. Zvrst glasbe: hip hop. Skupina 8 Bomb je bila ustanovljena le za en nastop. Kmalu so člani ugotovili, da jih preigravanje pravega rock'n'rolla navdihuje, so nadaljevali z nastopi in si kmalu nabrali zvesto občinstvo. Zvrst glasbe: rock'n'roll.

SILVESTROVANJE NA MESTNEM TRGU - Mestni trg, 21.00

Prizorišče je tradicionalno namenjeno ljubiteljem popevk, ki jih izbrani izvajalci navdušujejo vsako leto. Nastopajo: Manca Izmajlova, Samuel Lucas, HELP! – A Beatles Tribute.

Slovenska operna pevka Manca Izmajlova je največji uspeh doživela z albumom »Slovanska duša«, kjer ob spremljavi Ruskega državnega filmskega simfoničnega orkestra poje priredbe narodnih in popularnih sklad iz slovanskih držav. Samuel Lucas je dolga leta koncertiral po različnih klubih po Evropi in je širši slovenski javnosti postal znan šele z nastopom za Pesem Evrovizije s pesmijo »Vse bi dal zate«. Skupina HELP – A Beatles Tribute je ena izmed boljših tribute zasedb legendarne skupine The Beatles. Njihov nastop vključuje izvedbe njihovih znanih sklad kot so Can’t Buy Me Love”, “Yesterday”, “She Loves You”, “I Want To Hold Your Hand”, “Here Comes The Sun”, “Let It Be”, in “Hey Jude”.

 

Ekipa Doma v Ljubljani vam želi zdravo, mirno in ustvarjalnosti polno leto 2016!

 

Pripravila: Urška Košir

Vir: Turizem Ljubljana

Foto: Turizem Ljubljana

Spletna stran: December v Ljubljani

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.