Sašo Udovič - Pr'Brvi

Sašo Udovič je nekdanji nogometaš, ki je med letoma 1993 - 2000 za slovensko reprezentanco igral skupaj na kar 42-ih tekmah in dosegel 16 golov. Bil je član slovenske 'zlate nogometne generacije', s katero je nastopil na evropskem prvenstvu leta 2000 in tam odigral celih 109 minut. Kot napadalec je igral za mnoge klube; HK Slovan, Hajduk Split, KSK Beveren, Lausanne Sports in LASK Linz in seveda za NK Olimpijo. Po končani športni karieri se je preusmeril v gostinstvo in vsak sončni petek ga lahko obiščete na Odprti kuhni, kjer se predstavlja na stojnici z imenom Pr’Brvi, pihajajoči vikend pa tudi na festivalu Pivo in burger.

1.)   Kako je potekala vaša življenjska pot in katerih načel se držite na njej?

Moja življenska pot je bila do sedaj zame zelo zanimiva, saj se mi je izpolnila otroška želja živeti kariero profesionalnega športnika. To mi je omogočilo, da sem več kot desetletje živel v tujini. Moj dom so bile Belgija, Švica, Avstrija in Hrvaška, spoznal sem ogromno ljudi, pridobil veliko prijateljev in potoval vse naokrog po svetu. Sicer so moja življenjska načela zelo preprosta: bodi pošten, bodi pokončen in spoštuj ljudi.

2.)   Kako bi koncept Pr'Brvi opisali v parih besedah? Kaj je vaše glavno vodilo pri delu in kje ste dobili idejo za začetek?

Našla sva se dva partnerja, prijatelja, ki nama največ pomeni sproščenost in sprejemanje vseh, ne glede na raso, vero, spol, pripadnost… Partner je tudi lastnik restavracije ‘Italijanska kuhinja Mirje’, katere začetki segajo v leto 1999 in ima v gostintsvu že ogromno izkušenj. Skupaj sva postavila koncept zimske in letne stojnice ter jo poimenovala Pr'Brvi. Pozimi smo prisotni na nabrežju, poleti na Odprti kuhni, naše glavno vodilo pri delu pa je uporaba visoko kvalitetnih surovin in sprotna priprava jedi.

3.) Kaj je temelj vaše ponudbe in kaj so vaše specialitete?

Temelj ponudbe so vse oblike testenin, v zadnjem času je poudarek na doma izdelanih raviolih in polnozrnatih testeninah. Naše specialitete so Burger raviol, Ravioli z jurčki in skuto v tartufini omaki in Pirini peresniki po amatriško. Zraven postrežemo še z odličnimi rdečimi in belimi vini od Gomile ali Colnarja.

4.)   Po čem se razlikujete od ostalih ponudnikov v Ljubljani?

Naša ponudba stojnice Pr’Brvi temelji na t.i. ‘street food’ varianti in je kot nekakšna izpostava vsega, kar smo do sedaj dobrega ustvarili. Bistvo so druženje, dobra hrana, sproščena komunikacija in pozitivna energija. Med našimi gosti so sami zanimivi posamezniki kot so Lado Bizovičar, Jonas,  Andrej Šifrer, Rasa Nesterović.

5.) Kaj vam pomeni Ljubljana?

Sem rojen Ljubljančan in to pove veliko. Ljubljana je zame idealno mesto za življenje in ne glede kam so me vodile poti, sem se vedno vračal. Je edinstvena, tako po geografski legi kot po ljudeh, ki živijo tu in ima prav poseben šarm. Je polna lepih stvari, od romantičnega starega jedra, preko parkov, Ljubljanice, prav vse ima svoj čar.

6.) Načrti in želje  za prihodnost?

Nič posebnega, le obilo zdravja zame in za moje bližnje pa veliko užitkov v druženju, hrani in pijači na Odprti kuhni.


Pripravila: Urška Košir

Foto: osebni arhiv Sašo Udovič

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.