STREET FOOD CORNER - 30.6. pod okriljem festivala urbane kulture

Za začetek poletnih dni, ni nič bolj sproščujočega kot preživeti dan na soncu v dobri družbi, z odlično ulično hrano v roki. Ljubljana, ki je prepoznavana tudi po “street food sceni” bo tokrat v sklopu Festivala Urbane Kulture Slovenija bogatejša še za eno kulinarično avanturo in edinstveno izkušnjo.

Brbončice obiskovalcev festivala bodo med drugim razvajali kuharski vitezi Lars&Sven, z eksperimentalnim pristom k ulični hrani vas bodo v nebesa popeljali Leon Street Food, Tankr bo poskrbel za vse ljubitelje slovenskih butičnih piv, za vse sladkosce pa bodo poskrbeli Cukerček in Sladki butik, pričakuje pa se še dodatna ponudba. Med 14 in 23 uro bo poskrbljeno še za tako zahtevne brbončice gostov urbanega streetfooda, v dvodnevnem festivalskem dogajanju sredi mesta, ki bo postreglo tudi z okusi Ljubljane.

Dogajanje na osrednjem odru na Kongresnem trgu se bo sicer začelo v petek, 30. 6. popoldne z nastopom slovenskih izvajalcev UBU (Introset) in Jamirko&Murat BEATTape, nadaljevalo z nastopom Franka (Velika Britanija) iz legendarne glasbene skupine Fun Lovin´ Criminals, sledil pa bo nastop Jamirka s prijatelji in lansiranje lastne produkcije festivala, glasbenega projekta  Icon. V soboto bodo Kongresni trg razgreli Ichisan (Slovenija), Jazzanova feat Paul Randolph (Nemčija) in Booka Shade (Nemčija).

V soboto, 1. julija, se bo Slovenija prvič pridružila v praznovanju Mednarodnega dneva reggae glasbe (International Reggae Day), v Parku Tivoli bodo za atraktivno plesno popoldne poskrbeli Roots in Session, Rockers Dub Master Sound System, Dr. Bancho in številni drugi.

Oba dneva festivala se bodo na  Petkovškovem nabrežju, v Centralni postaji, Žmavcu  in drugod predstavljali mladi slovenski glasbeniki in ustvarjalci. V Moderni galeriji bo potekala tudi predstavitev projekta Slovenology. Za najbolj vzdržljive bo oba dneva na voljo serija after partijev v klubu K4, klubu Cirkus in na Metelkovi, kjer bodo med drugim nastopili Tom Trago (Nizozemska), 0 Phase (Velika Britanija), Mike Vale, DJ Dey, Ichisan in mnogi drugi.

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv Food Truck Festival

Splet: Facebook event

Oddaj komentar

Sledite nam: