PAROV STELAR - Celovečerni koncertno-plesni elektro swing dogodek, 21/10, Gospodarsko razstavišče

V Ljubljano prihaja še eno zveneče glasbeno ime. Pionir elektro-swinga, Marcus Füreder alias PAROV STELAR, je najuspešnejši avstrijski elektronski producent, s svojim bendom pa velika koncertna in festivalska atrakcija. Po vsem svetu so nanizali preko 600 koncertov, tudi na festivalih Coachella, Glastonbury, Sziget in Lollapalooza, njegove pesmi pa pogosto uporabljajo v filmih, TV-serijah in oglasih.

Letošnjo obsežno turnejo je pričel v razprodani areni Stadhalle na Dunaju, kjer ga je pozdravilo 12.500 oboževalcev. V letu 2017 bo obredel koncertne dvorane in velike festivale od Avstralije in Nove Zelandije do Londona in Berlina. Turneja The Burning Spider prinaša kup produkcijskih novosti in hite z istoimenskega novega albuma, kot so Grandpa's Groove, Mama Talkin' in Cuba Libre. Pričakujte blues sample nesmrtnega Muddyja Watersa in Lightninga Hopkinsa, ki jih je mojster Parov vključil v lastni prepoznavni slog, seveda pa v programu ne bodo manjkali tudi vsi negovi največji hiti.

Marcus sceno kultivira že od 90. let, njegov podpis je energična mešanica džeza, swinga, housa in elektra, s katero je osvojil evropsko in svetovno publiko. Kot vzornika ga navajajo tudi Yolanda Be Cool ('We no Speak Americano'), Goldfish in Gramophonedzie ('Why Don't You'), sorodno zveni glasba Manouche, s svojo melodijami je podložil tudi hite Lane Del Rey, Tonyja Bennetta, Lady Gaga, in Bryana Ferrya, najbolje pa ga poznamo po avtorskih uspešnicah 'Booty Swing', 'At Night' (Umek remix), 'Cat Groove' in 'Libella Swing'.

PAROV STELAR BAND je ena najbolj iskanih elektro-swing skupin, k nam pa 21. oktobra prihaja tudi na krilih odličnega novega albuma 'Burning Spider'. Aprila je Parov Stelar v Zagrebu izvedel odličen dveurni zvočno-vizualni spektakel, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani pa bo koncert razširjen s celovečernim elektro-swing dogodkom.

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Slike: ChristineMiess.com, Jan Kohlrusch, Julien Duval

Facebook; Dogodek

Oddaj komentar

Sledite nam: