Organic Garden - vrt sredi mesta - dom vegetarijanskih in veganskih jedi

Organic Garden je dom naravnih, okusnih in enostavno pripravljenih vegetarijanskih in veganskih jedi. ‘’Pri nas jedi pripravljamo z ljubeznijo in z veliko dobre energije. Držimo se načela naravne, okusne in enostavno pripravljene hrane. Pri izbiri sestavin izbiramo večinoma lokalne, sodelujemo z lokalnimi kmetijami in s ponudbo, ki je na voljo v določenem času, torej sledimo sezonskosti,’’ nam je povedal Kris Pavlin, ustanovitelj in lastnik blagovne znamke Organic Garden.

Kdo je odprl Organic Garden, kdaj in zakaj?

Organic Garden kot znamka na trgu deluje od leta 2014. Začeli smo s prodajo organskih pripravkov za sodobno vrtičkanje, to pomeni, da smo takrat gojili vse od lastne zelenjave pa do končnih izdelkov (marmeladic in ostalih okusnih sestavin). Kasneje smo iz blagovne znamke začeli postopoma razvijati tudi pripravo hrane. Najprej s potujočo kuhinjo, ki smo jo odprli v predelanem starodobniku Citroenu Hy iz leta 1978, ki smo ga poimenovali kar Zeleni pujs, pa vse do pojavljanja v okviru kulinaričnih dogodkov kot je Odprta kuhna. Enostavno smo sledili trendu, ki je k nam prihajal iz tujine, potrošnikom ponuditi možnost izbire hitro pripravljene, a ob enem dobre, okusne in zdrave, polnovredne obroke. Pokazati smo želeli, da je lahko tudi poulična ali hitra hrana dobra in zdrava, da je lahko igriva in barvita ter raznovrstna.

Danes Organic Garden presega okvirje zdrave in hitre hrane, z otvoritvijo prve poslovalnice v centru Ljubljane, pa smo presegli tudi okvirje poulične hrane, po kateri so nas doslej spoznali potrošniki.

Od kod ideja za ime in kaj pomeni?

Ime je nastalo v času, ko smo se ukvarjali s prodajo organskih pripravkov za sodobno vrtičkanje. To so bili čisto prvi začetki znamke Organic Garden in segajo v čas, preden smo postali znani po, na primer, burgerjih, paninih in dokončanih obrokih. Kasneje, ko smo vstopili na področje priprave hrane, smo ime obdržali, saj še vedno odseva naš DNK. Pripravljamo naravno, enostavno in okusno hrano, pri tem pa izbiramo sestavine, ki so organske in/ali jih dobimo iz skrbno izbranih lokalnih ponudnikov.

Kaj so vaše specialitete oz. posebna ponudba in po čem se razlikujete od ostalih ponudnikov v Ljubljani?

Organic Garden je v dobrih dveh letih postal sinonim za vegetarijanske in veganske jedi. Uporabljamo na primer izključno polnovredna in ekološka živila, večina zelenjave je lokalne in dnevno sveže, pri pripravi jedi ne uporabljamo nepotrebnih zgoščevalcev hrane in dodatnih pogrevanj, naše jedi ne vsebujejo ojačevalcev okusov, ponudba je tedensko osvežena in sezonska. Pri nas lahko izbirate med panini, dnevno pripravljenimi sezonskimi juhami, sladkim segmentom (pite, muffini, brezglutenske sladice) in seveda burgerji. Mislim, da smo prav na tem področju resnično naredili velik korak naprej. Smo na primer edini, ki pripravljamo fish burger, v katerem kraljuje divji losos. Prav ta “black ali fish burger”, ki ima značilno črno bombetko, je v letošnjem letu gotovo ena od najbolj fotografiranih jedi na priljubljeni prehranski tržnici Odprta kuhna. Za našega yellow burgerja pa smo letos prejeli tudi naziv Naj veganska jed 2016, ki nam jo je podelil Vegefest. Na to smo resnično ponosni.

Poleg tega, da nenehno bdimo nad razvojem jedi, smo zelo pozorni tudi na izgled. Zato se radi poigramo z barvami, naši panini in burgerji zdaj že znano izstopajo po super rdeči, rumeni in črni barvi kruha, vse pa obarvamo z naravnimi sestavinami in pri tem ne uporabljamo umetnih barvil. Vesel sem, da smo v dobrih dveh letih razvili odlično ekipo, ki skrbi za celoten postopek, od izbora sestavin, do priprave lastnih omakic, pomakic in seveda končnega izdelka, ki ga v roke prejme vsak gost.

Zakaj lokacija v Ljubljani? Kaj vam Ljubljana pomeni za posel/ kaj osebno?

Ljubljana je prestolnica, je center dogajanja. Tukaj se srečujejo turisti in domačini, ki raziskujejo sicer pestro ponudbo, ki pa na področju, v katerega smo vstopili tudi mi, še nudi možnosti razvoja različnih kulinaričnih predstavitev. Pri nas smo sicer veseli, ko potujemo po Sloveniji. Letošnje poletje smo tako na primer preživeli v Portorožu, kjer smo za tri mesece postavili Green Food Market, neposredno na portoroški plaži. Tudi v sklopu Odprte kuhne potujemo po vseh krajih, kjer se odvija ta kulinarična tržnica na prostem – bili smo v Celju, Kopru in Novi Gorici. In seveda vsak petek na Pogačarjevem trgu. Ljubljana pa je ob enem moj dom. In lepo je, ko lahko delaš tisto, kar imaš rad in, če je to še blizu doma, je toliko boljše.

Kakšne so želje za prihodnost?

Zimske mesece bomo posebno pozornost namenili naši novi, prvi poslovalnici v Ljubljani. Vsekakor imamo veliko idej, teh pri nas nikoli ne zmanjka. In na teh idejah bomo delali naslednje mesece, gotovo vas s čem presenetimo.

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: Matjaž Tavčar

Splet: Organic Garden

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.