On Thai – avtentična tajska restavracija na Gregorčičevi ulici

OnThai je ekipa treh avtohtonih tajskih kuharjev, ki jih združuje skupni cilj – priprava ter postrežba cenovno dostopnih, okusnih in avtentičnih tajskih jedi po Sloveniji. Vsi člani ekipe že vrsto let bivajo v Ljubljani, kjer so postavili vrsto vodilnih azijskih restavracij.

 

 

Vsak izmed njih ima stabilno ozadje na področju kulinarike – pridobljeno tako v rodni deželi, kot tudi po Evropi ter Severni Ameriki. Skupaj imajo že več deset let izkušenj delovanja v prestižnih restavracijah ter hotelih po celem svetu. So dobro izurjeni v kuhi, vodenju ter logističnih veščinah.

 

Kdo je odprl restavracijo On Thai, kdaj in zakaj?

On Thai smo odprli trije tajski kuharji z isto vizijo. Uradno so se vrata odprla 30.dec 2015, ampak projekt se je začel že kako leto prej, ko smo se predstavili na Scengenfestu, v Kopru na festivalu kalamarov in na tobačni v Ljubljani na festivalu glasbe. On Thai smo odprli, da bi imeli svobodo ustvarjanja. 

 

Od kod izvira ime in kaj pomeni?

On Thai je izpeljano iz "on time", v smislu, da je bil pravi čas za odprtje tajskega bistroja.

 

Kaj so vaše specialitete in po čem se razlikujete od ostalih ponudnikov v Ljubljani?

Naša specialiteta je avtentična tajska hrana. Od ostalih ponudnikov se razlikujemo v tem, da smo lastniki tajski "chefi", ki tudi pripravljajamo hrano, smo v bistroju vsak dan in tako imamo tudi pregled nad vsem dogajanjem in lažje ustrežemo željam strank. Na kratko, je drugačna vizija, saj na "biznis" gledamo skozi oči Chefa,

 

Zakaj lokacija v Ljubljani? Kaj vam Ljubljana pomeni za posel/ kaj osebno?

Zasebno nam Ljubljana pomeni dom. Lepo majhno in učinkovito mesto s prijaznimi ljudmi. Zato smo tudi želeli odpreti v domačem kraju. Ljubljano tudi zadnja leta obišče vedno več turistov in lepo je pustiti mali pečat na tujcih, da si obisk Ljubljane zapomnijo tudi po dobrem tajskem obroku. 

 

Kakšne so želje za prihodnost?

Želje za prihodnost so, da bi Sloveniji in tudi tujini predstavili tajsko kulinariko in kulturo. Želeli bi da bi bila tajska hrana razširjena in poznana, kot so recimo mehiška, italijanska,... 

 

Bi za konec še kaj dodali ... morda kakšno misel?

Obiska v On Thai ne boste nikoli obžalovali ;)

 

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv On Thai

Splet: On Thai

Oddaj komentar

Sledite nam: