Odprta kuhna - Peta sezona gurmanskih dogodivščin

Pomlad je tu in že ta petek, 24. marca, bo v svojo peto sezono vstopila Odprta kuhna. Ta je nedvomno najslastnejša znanilka toplih dni pri nas. »Tudi letos začenjamo v Ljubljani na Pogačarjevem trgu, kjer se bomo ob vrhunski ponudbi hrane in pijače družili vsak sončni petek, vse dokler nam bo vreme jeseni dopuščalo,« je ob pripravah na začetek nove sezone povedala Alma Kochavy, vodja uspešnega projekta.

Pogačarjev trg se bo v gurmansko-družabno središče Slovenije prelevil vsak petek marca, aprila, maja in oktobra med 10. in 21. uro, od junija do septembra pa med 10. in 22. uro.

Koncept najbolj priljubljene kulinarične tržnice pri nas ostaja enak – raznolikost, izvirnost, svežina in kakovost v jedeh z vseh koncev Slovenije in iz svetovnih kuhinj, ki jih dopolnjuje resnično bogata ponudba vin, koktajlov, piva in drugih pijač. Lani je na 40 dogodkih projekta sodelovalo kar 75 različnih ponudnikov, letos se obeta še kakšen več. »Zadnjih nekaj mesecev smo preživeli v intenzivnih dogovorih s ponudniki in z veseljem lahko povem, da nam bo uspelo na Odprte kuhne letos pripeljati nove kulinarične zgodbe, nove chefe in nove restavracije. Mislim, da smo mejo za mednarodno kulinariko že dosegli, zato smo letos še več poudarka dali sodelovanju s ponudniki iz različnih slovenskih regij,« je opisal direktor Lior Kochavy, a opozoril, da ekipa Odprte kuhne kljub temu nima namena v neskončnost širiti nabora ponudnikov, temveč največ dela vlaga v vzdrževanje ravni kakovosti, ki jo želijo nuditi obiskovalcem. »Od tega ne odstopamo in kot kulinarična tržnica se od drugih, podobnih projektov razlikujemo prav v tem, da ulično hrano za Odprto kuhno snujejo tudi v nekaterih najboljših slovenskih restavracijah, kot sta Hiša Franko in JB Restavracija,« je poudaril Lior Kochavy.

Posebnost Odprte kuhne je tudi njena zelena »duša«, saj si organizatorji ves čas prizadevajo za ukrepe za ločevanje vseh odpadkov in za uporabo povratne ali v celoti razgradljive embalaže. »Ker hrano obožujemo in cenimo, tudi viškov na Odprti kuhni ne mečemo stran. Zato sodelujemo z Zavodom Pod strehco, ki že pripravljene obroke razdeli družinam v stiski, iz še neuporabljenih sestavin pa v svoji ljudski kuhinji pripravi lastne obroke,« je dejala Alma Kochavy.

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv Odprta Kuhna

Splet: Odprt Kuhna - www.odprtakuhna.si

Oddaj komentar

Sledite nam: