Noči v Stari Ljubljani - zaključek poletnega dogajanja v mestu 2015

Konec tedna je v starem mestnem jedru ponovno čas za Noči v stari Ljubljani, ki gostijo mnoge koncerte in druge prireditve na ulicah in trgih v starem delu mesta. S tem vsako leto tradicionalno zaključijo festival Poletje v stari Ljubljani, simbolično pa zaznamujejo tudi zaključek poletnega utripa v prestolnici.

Noči v Stari Ljubljani oživijo staro mestno jedro s številnimi brezplačnimi prireditvami, ki potekajo hkrati na vrsti prizorišč. Program festivala je namenjen ljudem vseh generacij, zaznamujeta pa ga predvsem etno in jazz glasba. Letošnja rdeča nit festivala je v skladu nazivom Ljubljane - Zelena prestolnica Evrope 2016 in zajema pojme kot so narava, okolje, ekologija in trajnostni razvoj. Skozi različne glasbene in spremljevalne dogodke bo posebej izpostavljena povezava glasbe z naravo. 

PROGRAM:

Vox Arsana - jazz, soul, pop

Stari in Gornji trg 27.08.2015 ob 20.00

Vox Arsana je vokalni jazz kvartet, ki nastopa z ritem sekcijo. Od ustanovitve leta 2007 so nastopili na številnih festivalih v Sloveniji in drugod po svetu, njeni člani pa so stalni gostje različnih big bandov. Od leta 2013 delujejo pod mentorstvom ansambla New York Voices, ki je dvakratni dobitnik nagrade Grammy.

Tzigano Brutallo (Slovenija) - manouche, jazz

Dvorni trg 27.08.2015 ob 20.00

Tzigano Brutallo je manouche gypsi swing trio, ki preigrava skladbe iz 20-ih in 30-ih let prejšnjega stoletja. Njihov glasbeni repertoar sestavljajo klasične manouche pesmi, kot tudi manouche priredbe modernih jazz klasik.

Orkester Gamelan Sena Wangi in senčne lutke z Jave (Indonezija)

Novi trg 27.08.2015 ob 20.00

Nia Dwi Raharjo, vokal Bimo Sinung Widagdo in Den Gala, lutke Santi Dwisaputri Tedjakusuma, ples Orkester: Dunung Basuki Kurniawan, Wahyu Dunung Raharjo, Sri Pandhi Tatwo, Decky, Ferry

Café Mezclado (Slovenija, Kuba)

Dvorni trg 27.08.2015 ob 22.00

Café Mezclado je mednarodna glasbena zasedba, ki jo sestavlja skupina odličnih slovenskih in kubanskih glasbenikov. Igrajo mešanico različnih stilov tradicionalne kubanske glasbe s primesjo latino jazza. 

Green town Jazz Band (Slovenija)

Stari trg 27.08.2015 ob 22.00

Green town Jazz Band velja za eno najboljših tradicionalnih jazz skupin v Evropi. Njihov nastanek sega  v leto 1982, ko so se v "zelenem mestu" (od tod ime ansambla), Ljubljani, zbrali glasbeni navdušenci z namenom, da bi igrali tradicionalno jazz glasbo.

Nova Schola Labancesis (Slovenija)

Novi trg 27.08.2015 ob 22.00

Tadeja Pance, vokal, činele, tamburin Tomaž Šinigoj, violina Miha Šinigoj, violončelo, kontrabas Žiga Kroflič, saz, baglamas, gitern Vasja Štukelj, arabski riq, turške pavke kudüm, bendir, kozarčki, tapan Marko Angelski, akustična kitara, mandolina Boris Šinigoj, oud, buzuki, romunska kobza, romantična kitara

ARS na nočeh v stari Ljubljani – radijske in gledališke igre

Gledališče Glej 28.08.2015 ob 10.00-21.00

10.00 Dim Zupan in Irena Glonar: Hektor In Ribja Usoda - radijska igra za otroke z animacijo

Gong Kavarna miru

Kongresni trg 28.08.2015 ob 18.00, 20.30

Don Conreaux, Mojca Morya Malek in 30 zvočnih umetnikov.

Orkester Gamelan Sena Wangi (Indonezija)

Novi trg 28.08.2015 ob 19.30

Kurniawan, Wahyu Dunung Raharjo, Sri Pandhi Tatwo, Decky Ferry

Ratko Divjak Kvartet

Petkovškovo nabrežje 28.08.2015 ob 20.00

Ratko Divjak, bobni Miro Kadoić, alt saksofon in flavta Blaž Jurjevčič, klavir Nikola Matošić, kontrabas

Parezzago (Slovenija)

Stari in Gornji trg 28.08.2015 ob 20.00

Matej Kužel, saksofon Bogdan Sojić, bobni Jan Gregorka, kontrabas Nejc Škofic, klavir

Jadranka Juras Jazz Kvartet (Slovenija)

Dvorni trg 28.08.2015 ob 20.00

Jadranka Juras, vokal Milan Stanisavljević, klavir Robert Jukič, kontrabas, Gašper Bertoncelj, bobni

Mario Rom’s Interzione (Avstrija)

Stari trg 28.08.2015 ob 21.30

Mario Rom, trobenta Lukas Kranzelbinder, kontrabas Herbert Pirker, bobni

Mysterious Tremendum - Veliki misterij

Novi trg 28.08.2015 ob 21.45

Don Conreaux Mojca Morya Malek z mednarodnim ansamblom.

Radio Mondo – šanson, pop, kabaret

Dvorni trg 28.08.2015 ob 22.00

Matej Mijatović, vokal Nino De Gleria, kontrabas Jelena Ždrale, violina Urban Grabenšek, klaviature Krešimir Jadronja, tolkala Rok Erjavec, kitara

Saeta & Irena Tomažin (Slovenija) - eksperimentalna glasba

Novi trg 28.08.2015 ob 22.30

Miloš Bašin, tolkala, ljudska glasbila Aleš Gasparič, flavte, okarina, piščali Lado Jakša, pihala, klaviature Boštjan Perovšek, računalnik, zvočna okolja Jože Slak, tabla, tolkala Irena Tomažin, vokal

Dolina odmeva & Cosmic Orchestra

Novi trg 29.08.2015 ob 19.00-23.00

19.00    Prezrte frekvence  – Raga regi reagiri 20.00    Humanizacija prostora alikvotnega vesolja 21.00     Cosmic Orchestra 22.00    Andrej Trobentar  z gosti 23.00    Session (posebni gost: Boštjan Gombač)

Ansambel Vedun (Slovenija)

Mestni muzej Ljubljana - MGML 29.08.2015 ob 20.00

Ansambel Vedun igra staro in prezrto glasbo sveta, ki je povečini meditacijska in transcendentalna. Nastopajo z starodavnimi glasbili ljudstev sveta, med njimi tudi z glasbili muzejske vrednosti.

Lasanthi (Slovenija, Šri Lanka)

Dvorni trg 29.08.2015 ob 20.00

Dr. Lasanthi Manaranjanie Kalinga Dona, etnomuzikologinja, pevka in violinistka s Šri Lanke, je leta 2013 ustanovila ansambel Lasanthi skupaj s slovenskimi glasbeniki.

Prismojeni profesorji bluesa – blues rock koncert

Petkovškovo nabrežje 29.08.2015 ob 21.00

Štiričlanska zasedba z imenom »Prismojeni profesorji bluesa« igra energičen blues, kateremu včasih primešajo še psihadelični rock ali ritmični funk.

Flamenco (Slovenija)

Dvorni trg 29.08.2015 ob 21.30

Anja Mejač, ples Izidor Erazem Grafenauer, kitara Aljoša Vrščaj, kitara Urška Jeraj, violina Vasja Štukelj, cajon

Dixie Šok Band – dixieland glasba

Stari trg 29.08.2015 ob 22.00

Dixie Šok Band je šest članska skupina prekaljenih in akademsko izobraženih glasbenikov, ki izvaja legendarno, veselo in zabavno dixieland glasbo.

ÊDNA (Slovenija)

Dvorni trg 29.08.2015 ob 23.00

Skupina Êdna predstavlja stare ljudske pesmi v novi preobleki.

Podrobnejše informacije o nastopajočih so na voljo na spletni strani organizatorja, društva Imago Sloveniae. 

 

Pripravila: Urška Košir

Vir: Imago Sloveniae in Turizem Ljubljana

Foto: arhiv Imago Sloveniae

Spletna stran; Imago Sloveniae

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.