Nedeljska tekma je pokazala borbenost ženskega nogometa

Ženski nogomet tudi v Sloveniji vse bolj pridobiva na veljavi. V nedeljo, 23. aprila 2017 se je na stadionu za Bežigradom zgodila velika tekma med največjima rivaloma za prvo mesto, med igralkami ŽNK Olimpija in aktualnimi prvakinjami ŽNK Beltinci. Na tekmo je za svoj klub ŽNK Olimpija, prišel navijati tudi nogometni navdušenec in podpornik, Predrag Todić iz Ljubljana nepremičnine, ki je uradni sponzor ŽNK Olimpija.

Samir Škrgić, trener ŽNK Olimpija

Velika pričakovanja

Trener uspešne ženske ekipe ŽNK Olimpija je Samir Škrgić. V klubu deluje že dve leti. To sezono pa je postal trener prve ekipe. Pred tekmo je bil optimističen in od svojih varovank na koncu pričakuje osvojitev prvenstva prve slovenske ženske nogometne lige. Za nedeljsko tekmo je napovedal zmago z najmanj tremi goli razlike.

In rezultat …

Igralke Olimpije so prevladovale na igrišču skoraj celo tekmo a to ni prineslo pravega rezultata. Prvi gol je padel že po nekaj minutah tekme, ko se je zatresla mreža ljubljanskih igralk. Enako se je zgodilo še dvakrat v prvem polčasu, ki se je končal s 3:0 za ŽNK Beltinci. V drugem polčasu se je končno žoga znašla tudi na beltinskemu golu. Končni rezultat tekme je bil 3:1 za ŽNK Beltinci. To je bil prvi poraz Ljubljančank v letošnji sezoni.

Tekma prinesla spremembe

Poraz je bil boleč a ne samo za igralke. Na FB profilu so objavili, da je po tekmi odstopil trener Samir  Škrgić, ki pa ostaja v klubu kot sekretar. Klub je tako ostal brez trenerja. Toda želja in cilj vseh sta enaka, osvojiti prvo mesto v 1. SŽNL.

Predsednik ŽNK Olimpija mag. Boris Snedec in sponzor ženskega nogometa, Predrag Todić iz Ljubljana nepremičnine

 

Besedilo in foto: Edvard Vrtačnik

Oddaj komentar

Sledite nam: