Nasmehni se :) - v umetniško - dobrodelni akciji Naj nasmeh

Juhu, akcija Naj nasmeh je ponovno tu! In ponovno išče nasmejane obraze vseh starosti, oblik in spolov v fotografsko-dobrodelnem projektu avtorice Urške Košir. Tiste široko nasmejane in tiste skrivnostne, igrive, vesele, sproščene in pristne. Take, ki prebudijo nasmeh in ogrejejo srce tudi tistemu, ki jih samo opazuje. Bo tudi vaš obraz krasil enega izmed najbolj nasmejanih plakatov? Vabljeni, da se prijavite in 'posodite' vašo nasmejano podobo za dober namen ali pa preprosto pomagate nasmehe širiti kako drugače... :D

V akciji sodeluje kup znanih Slovencev: Alenka Godec, pevka z žametnim glasom in prav posebnim nasmehom, Vasilij Žbogar, najbolj nasmejan slovenski jadralec in večkratni olimpijski podprvak, Jernej Tozon, glasbenik in član skupine Čuki, ki z nasmehom topi ženska srca, Demeter Bitenc, nasmejana 95-letna legenda slovenska igralska legenda, Savina Atai, ki po svetu večinoma hodi z navzgor privihanimi ustnimi kotički, nasmejana plesalka in plesna novinarka Barbra Drnač s hčero Terezo Poljanič, ki nasmehe izvablja s slastnimi in zdravimi recepti v priljubljeni kuharski oddaji, Betka Šuhel Mikolič, voditeljica in športna motivatorka ter Irena Yebuah Tiran, operna pevka z najbolj bleščečim nasmehom daleč naokrog.

Razstava umetniških fotografij bo potekala v Odprti galeriji Mestne občine Ljubljana, na Krakovskem nasipu v centru prestolnice, od 6. junija 2017 do 6. julija 2017. Slike bodo nato obiskale par večjih krajev po Sloveniji in svojo pot v jeseni zaključile na Obali, pod okriljem Univerze na Primorskem. Slednja je tudi edina univerza v slovenskem prostoru, z dobrodelno noto v svojem statutu. Od junija do jeseni se bodo v okviru akcije zvrstile mnoge delavnice za otroke, kjer se bodo slednji zabavali ob učenju zobne higiene, fotografiranja in še marsičesa. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena za pomoč otrokom pod okriljem Zveze prijateljev mladine Moste Polje v okviru projekta ‘Volja vselej najde pot‘, s čimer bomo tudi njim pričarali nasmehe na male obraze.

Nasmehe smo prvič širili že v letu 2014 in 2015, najbolj nasmejana umetniško dobrodelna akcija je na mah osvojila celotno Slovenijo, obiskala vsa največja mesta in otrokom na koncu prinesla 5000 Eur. Akcijo sta takrat kot častni pokroviteljici podprli Mestni občini Ljubljana in Koper, kot partner je pristopila Univerza na Primorskem, sredstva pa so donirala mnoga ugledna podjetja in posamezniki. Svoj obraz so posodili znani Slovenci: Alya, Ana Klašnja, Janja Pušl, Nika Kljun, Nina Wabra, Mitja Okorn, Pia Zemljič, Rebeka Dremelj, Sebastian Cavazza, Sekumady Conde in Uroš Perić. Načelno podporo projektu Naj nasmeh je takrat izrazil tudi spoštovani predsednik Borut Pahor.

Urnik poteka akcije:

Začetek akcije: četrtek, 11. maj 2017

Zbiranje prijav do vključno: 21. maj 2017

Glasovanje: 22. do 27. maj 2017

Izbor v prvem krogu bo potekal interno, pod okriljem organizatorja, v drugem krogu pa bo glasovanje odprto za javnost. Vsi prijavljeni, ki v prvem krogu ne bodo izbrani, bodo imeli možnost zapolniti zadnji dve prosti mesti na razstavnih površinah, s pomočjo glasov javnosti.

Vabljeni k sodelovanju! :D

 

Klik za PRIJAVE ali več INFORMACIJ

Spletna stran: najnasmeh.si

FB stran: facebook.com/najnasmeh

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: Urška Košir, Teotim Logar

Oddaj komentar

Sledite nam: