Monstera bistro - okusna doživetja sredi Ljubljane

Bineta Volčiča kulinaričnim poznavalcem verjetno ni potrebno posebej predstavljati. Pred časom je v Ljubljani odprl svoj bistro, po imenu Monstera. Bistvo bistroja Monstera je ponudba odlične hrane, pripravljene s sestavinami, ki so najboljše kakovosti, prihajajo iz poznanih in zaupanja vrednih virov ter so najboljše v dani sezoni. V Monsteri se prepletajo niti inovativne avtorske kuhinje, kjer sezonske sestavine zaživijo v bistrojskih kosilih, ob koncu tedna pa novi okusi najdejo izraz v degustacijskih večerjah. Doživetja ob odlični hrani v Monsteri spremljajo izbrana ekološka vina, mikropivo Monstera, domači sokovi in sirupi ter ljubljanska voda v mirni in gazirani različici. ''Ob vsem tem pa stremim tudi h konceptu "zero-waste cuisine", ki mi ponuja vedno nove in zanimive kulinarične izzive,'' pove Bine Volčič, chef in lastnik Monstera bistroja.

Kdo je odprl Monstera bistro in zakaj?

Vedno sem si želel odpreti svoj bistro, kjer bodo gostje lahko sproščeno uživali v mojih kreacijah... Moje sanje so postale resničnost v juniju 2016, ko sem v majhnem lokalu v eni od stranski ulic središča Ljubljane odprl nepretenciozen »neo-bistro«, kjer je vse podrejeno kvaliteti sestavin. Prostor je »prazen«, brez dragega dekorja, saj verjamem, da je v dobri restavraciji zares pomembno le to, kar dobi gost na krožniku in v kozarcu.

Od kod ideja za ime in kaj pomeni? 

Naš Monstera bistro je dobil ime po tropski rastlini »monstera deliciosa«, ki jo vsi dobro poznamo kot sobno lončnico. Ta rastlina me spremlja že od mladih nog. Pod njo sem se igral z lego kockami, saj smo jo imeli tudi mi doma v dnevni sobi. Imeli so jo v osnovni šoli, videval sem jo na hodnikih birokratskih ustanov in uradov. Zdaj jo imam v svojem bistroju, s svojimi užitnimi sadeži, kateri okus spominja na mešanico ananasa, banane, kivija in jagode (sadeže rodi le v svojem naravnem tropskem okolju), pa mi predstavlja ustvarjalni navdih.

Kaj obsega vaša ponudba, kaj so vaše specialitete in po čem se razlikujete od ostalih ponudnikov v Ljubljani? 

Smo drugačni od večine ljubljanskih gostincev, saj se naša ponudba kosil tedensko spreminja, degustacijske večerje pa striktno sledijo sezonskim sestavinam. Dnevno nabavljamo sestavine na ljubljanski tržnici in pri najboljših dobaviteljih, zato da so naše jedi vselej sveže pripravljene oziroma s tujko lahko to poimenujem »fresh-market-cuisine«.

Zakaj lokacija v Ljubljani?  

Ljubljana ima ljubljansko tržnico in svetovljansko vzdušje, ki ceni inovativne pristope v kulinariki.

Kakšne so želje za prihodnost?

Še naprej uživati za štedilnikom in ponujati gostom nepozabne trenutke ob moji hrani.

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: Janez Marolt, arhiv Monstera bistro

Oddaj komentar

Sledite nam: