Miss Moose Production - videoprodukcija z veliko razumevanja

Video produkcija Miss Moose je kreativno “full service” *podjetje, ki izpelje vaš projekt od ideje do končnega produkta. Njihov glavni produkt je video, bodisi za TV, bodisi za internet. Z izvirnimi, kreativnimi, estetskimi videi pomagajo naročnikom, da dobijo njihova podjetja sodobno in atraktivno vizualno podobo, ter s tem povečajo prodajo. Locirani so v Ljubljani, v nekdanji Tobačni.

Kdo je ustanovil Miss Moose Production, kdaj in zakaj? 

Miss Moose Production sem pred dvema letoma ustanovila (producentka) Manja Porle. Ker obožujem svoje delo, saj veste kako gre…”If you do what you love, you’ll never work a day in your life.”:)

Od kod ideja za ime in kaj pomeni? Katere storitve nudite? 

Miss Moose je koncept, je simpatična losinja z rogovi. V realnem svetu losova samica nima rogov. Včasih si je pri reševanju produkcijskih težav potrebno nadeti rogove in (vedno s polno mero strpnosti!)  zagristi vanje. Storitve: produciramo 2D animacije, specializirani smo za “explainer” videe, 3D animacije, TV oglase, radijske oglase ter sinhronizacijo animiranih in “live action” filmov.

Kateri projekti najbolj izstopajo in oz. kateri najbolje predstavljajo vaše delo in vaše podjetje? 

Vsi.

Na katere projetke ste najbolj ponosni? 

Klišejski odgovor pa vseeno: na vse. Vsakega projekta se veselim in obožujem moment, ko je končna verzija videa, po celem procesu predprodukcije, produkcije in postprodukcije, potrjena in pripravljena za distribucijo. 

Zakaj se nahajate v Ljubljani? 

V Ljubljani se nahajamo, ker jo imamo v malem prstu. Menim, da moraš, kot dober producent, dobro poznati mesto in ljudi,da se lahko hitro znajdeš; poiščeš snemalne lokacije, sestaviš top ekipo itd.

Kaj vam Ljubljana pomeni poslovno? Kaj osebno? 

Ljubljana je moj dom. Ogromno sem prepotovala in vedno želela živeti v tujini. Potem sem ugotovila, da je Ljubljana v resnici idealna. Povsod pridem s kolesom (tudi na sestanke in je odlična odskočna deska za moja potovanja. Obožujem tudi naravo, ki jo ponuja Ljubljana z okolico. Kaj mi pomeni poslovno sem že omenila - ko biješ bitko s časom, ti kratke razdalje, poznavanje lokacij in ljudi ogromno pomeni.

Kakšni so načrti za prihodnost? 

Načrti so povečati mrežo naročnikov, predvsem takšnih, ki cenijo naš način dela. Torej: svetovanje, kako narediti stvari bolje, hitreje, kje lahko prihranimo, zanesljivost, kvaliteta, kreativnost ter razumevanje za kratke roke oddaje. Predvsem si želimo delati več t.i. explainer videov za slovenske naročnike. Ogromno sodelujemo s tujino, saj tam vsak naročnik, ki lansira na trg novo storitev, naroči explainer video, pri nas pa to še ni tako razvito. Ampak smo optimistični,da bo v roku parih let tako tudi pri nas.

Še kakšna misel za konec?

Povpraševanje po videu se povečuje, kar je super! Potrebujemo pa malo več drznosti pri scenarijih. Na našem trgu je premalo zapomnljivih TV oglasov, ki izstopajo iz sivega povprečja. To naj bo spodbuda kreativnim agencijam in seveda našim spoštovanim naročnikom. Go wild & crazy! :)

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto. Urška košir, arhiv Miss Moose

Oddaj komentar

Sledite nam: