Milena Pleško, Aglaia - prva certificirana agencija za povezovanje samskih v Sloveniji

Ste samski in iščete partnerja za resno zvezo ali morda za dolgoročno prijateljsko druženje? Ste se naveličali vseh spletnih portalov za iskanje zmenkov ali pa se jih preprosto izogibate? Potem je agencija Aglaia pravi naslov za vas, ki je prva certificirana agencija za povezovanje samskih v Sloveniji. Poslužujejo se pristopa k povezovanju, ki je zelo diskreten in poteka izključno na osebni ravni. **Naša storitev je  visokokakovostna, namenjena izključno tistim, ki iščejo resnega partnerja z interesom za dolgoročno vezo ali prijateljstvo,** nam pove Milena Pleško, ustanoviteljica in vodja agencije.

Od kod ideja za matchmaking agencijo­?

Ideja se je rodila, ko sem spontano začela s povezovanjem samskih že v prejšnji službi v odvetniški pisarni, kjer sem se dnevno srečevala z ljudmi, ki so bili v postopku ločitve. Nekatere sem drug drugemu predstavila, ker sem jim želela pokazati, da se tudi drugi spopadajo z enakimi težavami. Nekateri so se potem celo poročili in zdaj srečno živijo skupaj.

Kaj sploh je matchmaking?

Gre za mešanico psiholoskih načel in strokovnega svetovanja, ki omogoča natancno povezavo vrednot in ciljev. Gre za individualen pristop, s katerim lahko določimo najprimernejše kandidate, ki ustrezajo najbolj strogim zahtevam stranke.

Kje ste pridobili znanje oz. kvalifikacije za takšen poklic?

Diplomirala in pridobila sem certifikat na londonski akademiji. Delala sem s Caroline Brealey, ki je najboljša oblikovalka partnerstev v Evropi in se celo ponaša z nazivom matchmaker of the year. V Angliji s temi veščinami že več desetletij povezujejo večinoma prezaposlene samske. Sem pa njihov način dela malenkost prilagodila slovenskemu, saj smo Slovenci bolj čustveni in zelo strastni ljudje ter imamo malo drugačen način razmišljanja.

Kakšna je razlika med vašo agencijo in raznimi spletnimi portali za povezovanje samskih?

Bistvena razlika je v tem, da pri nas vse poteka individualno in gre za izključno off-line storitev, torej ni vpisovanja osebnih podatkov v spletne baze. Storitev je disktretna, jaz vse osebe osebno spoznam in skrbno preverim ter premišljeno izberem. Obe stranki pa tudi podpišeta splosne pogoje in klavzulo o varovanju osebnih podatkov. Srečanja so skrbno organiziranja, a vseeno spontana. Že vnaprej izključujemo t.i. ghosting, torej oseba ne more kar izginiti po prvem zmenku in s tem tudi prihranim razočaranja po prvih zmenkih.

In ko sta si všeč, je vaše delo končano?

Takrat se sama dogovorita za prihodnji zmenek, ju pa oba pokličem in pridobim kakšno koristno informacijo, ki pripomore še k boljšemu naslednjemu zmenku.

Kaj pa, če je zmenek neuspešen?

Najprej ugotovim kaj je bilo tisto, kar je nekomu neprijetno. Če gre za kaj manjšega, ki je plod začente sramežljivosti, se oba spodbudi naj poizkusita ponovno in svetujem kako se lahko na naslednjem zmenku stvari zapeljejo drugače. Če pa ugotovim, da med njima ni vec interesa, začnem iskati nove profile in organizirati nova srečanja.

Kdo so vaše stranke oz. komu je pravzaprav vaša storitev namenjena?

Vsem samskim, ki želijo spiznati partnerja s katerim bodo gradile dolgoročen, spoštljiv in enakovreden odnos. Večina strank je izjemno uspešnih v poslovnem svetu. So profesionalni in resni v svojem poslu, zato načeloma nimajo časa najti prave osebe brez nase pomoči. Se pa starost nasih  članov giblje od 25 do 75 let.

Kakšne so njihove želje in pričakovanja?

Želijo si predvsem najti sebi primerne osebe, s katerimi bi delili svoje vrednote in cilje. Všeč jim je, da se ne gremo zmenkov na slepo in pa spletnih zmenkov, saj jih večina zeli spoznati partnerja v varnem okolju, časovno učinkovito in proaktivno. Pri nas seveda vse to zagotavljamo.

Kakšne so vaše izkušnje z zmenki?

Sem ločena in danes ponovno srečno poročena. Srečo sem iskala na raznih spletnih portalih, a nisem imela dobrih izkušenj. Izkazalo se je namreč, da je bilo veliko profilov neresničnih. To mi je, brez pravega rezultata, pobralo kar precej časa in energije. Sem pa poročena s čudovitim moškim, s katerim me je spoznal skupni prijatelj, za kar sem mu resnično hvaležna. Pravzaprav je bil on najin matchmaker.

Ste Ljubljančanka? Kaj vam je v Ljubljani najbolj všeč?

Sem rojena Ljubljančanka, zaljubljena v Ljubljano do ušes. Zame je Ljubljana najbolj romantično mesto na svetu. Njen skrivnostni  temperament, živahen ritem mesta, povsod nasmejani ljudje, sproščeno klepetajo, slikovite hiške, privlačne ulice, pregrešno dobra kulinarika in prijetni butični barčki. Prav v vsakem letnem času je sprehod ob Ljubljanici neverjetno sanjski, lahko sledi pobeg po tlakovanih ulicah v starem delu mesta, med pohajkovanjem po grajskem griču dobiš vtis kot, da si v pravljici. Prepleta se staro in moderno…Kako zelo je slikovita in zanimiva se najlepše vidi ob vožnji  z ladjico  in seveda ne gre brez zaklepanja ljubezni na Mesarskem mostu. Romantika se skriva na vsakem koraku, zato se moraš prepustiti… Ljubljano moraš doživeti, se predati njenemu ritmu, prisluhniti njeni živahnosti in posebni atmosferi, ki s svojo ležernostjo poskrbi, da je ne pozabiš nikoli.

Kaj vam Ljubljana pomeni osebno in kaj poslovno? Zakaj sedež podjetja prav v Ljubljani in ne kje drugje?

Ljubljana je moj odtis, moj dom, moja sreča, moje vse. Njena bogata kultura, zgodovina in drugačna sedanjost omogočata izjemno priložnost za prepletanje osebnega in poslovnega, saj posel delamo ljudje. Ljubljana je mirna in varna, zaradi urejenih prometnih povezav zelo privlačna, v petih minutah si povsod, v trgovini ali na avtocesti. Večina podjetij ima sedež v Ljubljani in zato sje sodelovanje veliko lažje.  Sedež v Ljubljani je preprosto za to ker tukaj živim in bivam. Imam pa vizijo odpreti poslovalnice še v drugih prelepih mestih v Sloveniji, da bom lažje in hitreje pomagala ljudem, ki mi bodo to dovolili in zaupali.

Bi za konec še kaj dodali?

Velikokrat slišim, da je za ljubezen prepozno, a se s tem enostano ne strinjam. Za ljubezen ni nikoli prepozno. Življenje je prekratko za ovire, ki si jih postavljamo, zato bodite prijazni, spoštujte se in zaupajte vase. Ljubezen je v nas.

 

Pripravila: Urška Košir in Jaka Jaklič

Uredila. Urška Košir

Foto: arhiv Aglaia, naslovna slika: Urška Košir

Oddaj komentar

Sledite nam: