Marihuana marš 2017 - 19. in 20.4., letos že trinajstič

Letošnji, 13. tradicionalni Marihuana marš, bo ponovno namenjen izobraževanju, informiranju in protestiranju proti škodljivim politikam na področju konoplje (Cannabis sp.). Dvodnevni dogodek bo potekal v Ljubljani, 19. aprila 2017, na Študentskem kampusu in 20. aprila 2017, na Kongresnem trgu.

ZELENI FORUM – 19. april 2017 @Študentski kampus

V sredo, 19. aprila bo na ploščadi Študentskega Kampusa, na Pivovarniški 6 v Ljubljani, potekal Zeleni forum, katerega namen je izobraževanje in informiranje o uporabi in regulaciji industrijske rastline konoplje in medicinski uporabi konopljinih vršičkov – kanabis.

Na treh okroglih mizah bodo predstavili trende, težave, dobre prakse, zakonodajne okvirje, možne izboljšave in se pogovorili o možnem razvoju obeh področji v prihodnosti.

PROGRAM:

14:00 – Industrija in konoplja

16:00 – Medicina in kanabis

18:00 – Zeleni posvet

MARIHUANA MARŠ – 20. april 2017 @Kongresni trg

V četrtek, 20. aprila bodo na Kongresnem trgu v Ljubljani ponovno protestirali proti škodljivim represivnim politikam na področju konoplje in kanabisa, ki z njo povezane probleme zgolj poglabljajo namesto, da bi jih reševale.

Protestirali bodo za odpravo prohibicije, s tem pa tudi proti represiji, stigmatizaciji in kriminalizaciji uporabnikov!

Na stojnicah se bodo predstavljale nevladne, politične in druge organizacije, ki se ukvarjajo s konopljo in kanabisom ter se trudijo za napredek na tem področju. Za glasbeno spremljavo dneva bo poskrbel Ziggi, obiskovalci pa bodo lahko na Kongresnem trgu tudi posedeli ali se pozabavali v posebej pripravljenih umetniško rekreacijskih kotičkih.

PROGRAM:

16:20 – Otvoritev shoda z Dubtafari Sound - Open mic: IZRAZI SVOJ GLAS

17:45 – Improvizacijski nastop Trio Šardone

18:30 – Koncert: Bro & Buda, Trkaj & Nipke, Siti hlapci

Celodnevnemu dogodku sledi brezplačen afterparty v klubu K4. Vabljeni!

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv Marihuana Marš

Splet: www.marihuanamars.si

Oddaj komentar

Sledite nam: