Ljudski Blues večer in razstava grafik Mihe Eriča ''Amerika'' - v Celici na Metelkovi

V torek, 7.3. od 19. ure dalje bo v Celici na Metelkovi zanimivo. Tam bo namreč potekal kulturno, vizualno in glasbeno obarvan večer.


V prvem delu večera, bo ob 19:00 otvoritev razstave ilustratorja in glasbenika Mihe Eriča, na kateri bodo predstavljene grafike (barvni linorezi) na temo "Amerika", ki so nastale ko je bil v ZDA na tri mesečni turneji s svojo glasbeno skupino Prismojeni Profesorji Bluesa. Grafike v svojem značilnem tonu skupaj z barvami orišejo fragmente in trenutke, ki jih je tam doživel skupaj s svojo (lahko rečemo boljšo polovico) sopotnico, vsestransko umetnico Natalijo Šepul, ki je organizirala, zasnovala in začrtala celotno turnejo. Da pa bi izdelek imel resnično avtorsko noto je Miha izdelal okvirje iz masivnega hrastovega lesa in s tem dodal še kanček svojega mojstrstva. Natalija in Miha bosta skupaj tudi predstavila pot od zahodne do vzhodne obale ZDA s fotografijami in posnetki. 


V drugem delu, ki bo ob 21:00 bo sledil glasbeni nastop v programu Sozvočja Sveta, Hostela Celice. Natalija Šepul bo na citrah predstavila nekaj ljudskih slovenskih, in svetovnih skladb, medtem ko jo bo na ustni harmoniki in na lap steel kitari spremljal Miha Erič v melodijah bluesa, countrya in ambientalne glasbe.


Kar lahko pričakujete je dogodek v že znanem kulturnem prostoru, z nepričakovano fuzijo glasbene in likovne umetnosti sveta.

Vabljeni!

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv Zavod Orbita

Facebook: dogodek

Oddaj komentar

Sledite nam: