Ljubljana & Ideja Tours - specializirano podjetje za organizacijo in izvedbo tematskih turističnih vodenj po Ljubljani

Pričakujete obisk iz tujine in potrebujete kvalitetno vodstvo po Ljubljani? Ljubljana & Idea Tours je specializirano podjetje za organizacijo in izvedbo tematskih turističnih vodenj po Ljubljani v več kot 10 jezikih.

Kdo je odprl agencijo, kdaj in zakaj?

Ljubljana & Idea Tours je specializirano podjetje za organizacijo in izvedbo tematskih turističnih vodenj po Ljubljani v več kot 10 jezikih. Začetki segajo v leto 2007, ko je njena ustanoviteljica mag. Nina Regina opravila izpit za lokalno turistično vodnico po Ljubljani, v organizaciji Turizma Ljubljana. Ljubljana & Idea Tours je del izobraževalnega podjetja Prinini d.o.o., ki na slovenskem trgu od leta 1998 ponuja visoko kakovostne izobraževalne programe za otroke in odrasle. V teh letih so razvili priznane znamke in programe, kot so Jezikovna šola Verba, Počitnice pri Nini in Primožu, Šola javnega nastopanja Verba in Ljubljana & Idea Tours, SFRY Collection.

Kaj vse obsega vaša ponudba?

Ljubljana & Idea Tours je butično izobraževalno podjetje, specializirano za edinstvena kulturna, zgodovinska, gastronomska in športna doživljanja glavnega mesta Slovenije. V našem podjetju poudarjamo trajnostni in zeleni turizem, zato se na doživetja odpravljamo peš, s kolesom ali z lokalnim avtobusom. Naša turistična vodenja ponujajo obiskovalcem mesta edinstveno priložnost, da mesto odkrivajo skupaj z lokalnim vodnikom z licenco. Takšna visoko kvalitetna vodenja, organizirana v majhnih skupinah in prilagojena različnim kulturam obiskovalcem, dajejo obiskovalcem možnost za odrivanje vseh lepot Ljubljane, tudi ali pa predvsem tistih manj turističnih točk.

Smo edini slovenski ponudnik t.i. političnih vodenj (political tours) s poudarkom na glavnem mestu: na primer vodenje »Kjer se je vse začelo«, kjer obiskovalce popeljemo po poteh, ki so pomembne za osamosvojitev Slovenije, ali pa »Po Titovi komunistični Ljubljani« - kjer se sprehodimo po mestu in odkrivamo spomenike, ki so nastali še v času bivše Jugoslavije.

Že ime naše znamke pove, da v Ljubljani ponujamo turistična vodenja z idejo, kot na primer vodenje po Titovi komunistični Ljubljani ali pa kulinarično vodenje po top fast food točkah v mestu. Za letošnje poletje pa pripravljamo kar 5 novih vodenj!

Po čem se razlikujete od ostalih ponudnikov v Ljubljani?

Podjetje Prinini d.o.o. bo od junija 2017 združilo delovanje vseh svojih znamk v najlepši ulici v Ljubljani, na Študentovski ulici 13. Naši novi prostori so dejansko na tej lokaciji odprti že od decembra 2016, z junijem pa bomo na to lokacijo preselili še Jezikovno šolo Verba.

Naši novi prostori na Študentovski ulici 13, so opremljeni v duhu bivše Jugoslavije. Prostor je urejen kot bar (čeprav ne točimo pijač), s pravim ITT »šankom« iz 80-ih let, tudi vsa ostala oprema je retro, stene krasijo plakati iz starih svetovnih in slovenskih filmov, množica vintage predmetov, kovinskih škatel…In tako se je v 19-letih delovanja podjetja Prinini d.o.o. rodila še nova znamka SFRY Colection, ki obsega več kot 1500 kosov predmetov iz bivše Jugoslavije.

Zakaj lokacija v Ljubljani? Kaj vam Ljubljana pomeni?

Ljubljana in njena zgodovina mi pomenita zelo veliko, saj je mesto kulisa ali pa učilnica za moje delo. Kadar se po mestu sprehajam kot vodnica, naša prelepa Ljubljana kar oživi s svojim skritimi zgodbami, kadar pa poučujem, pa ta ista Ljubljana postane čudovita učilnica, kjer lahko srečam množico različno govorečih obiskovalcev in kjer lahko naši tečajniki svoje znanje jezika takoj preizkusijo!

Od kod vse prihajajo vaše stranke? Katerih je največ?

Največ naših gostov na vodenjih prihaja iz Velike Britanije, ZDA in iz špansko govorečih dežel. V vsem tem času smo postali zanesljiv partner tujim organizatorjem potovanj, predvsem iz Španije in Portugalske ter tudi iz Latinske Amerike.

Bi za konec še kaj dodali, morda kakšno misel?

Mag. Nina Regina je članica Green Destination Ambassadors in aktivna članica Društva lokalnih turističnih vodnikov Slovenije, ki je edini slovenski član v prestižnem evropskem združenju lokalnih turističnih vodnikov FEG, ki se zavzema za kakovost na področju vodenja in licenciranja turističnih vodnikov.

Zavzemamo se za kakovostna in trajnostna naravnana vodenja, ki so v stiku z lokalnim prebivalstvom in za razvoj odgovornega turizma v Ljubljani.

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv Ljubljana & Idea Tours

Oddaj komentar

Sledite nam: