Leones Production - kreativna produkcijska ekipa

V Ljubljani živijo in ustvarjajo mnogi umetniki in posamezna podjetja, ki s svojimi stvaritvami navdušujejo množice, Eno izmed takšnih podjetij je tudi Leones Production, s sedežem v Ljubljani. Svojim naročnikom ponuja vse video produkcijske storitve in digitalne vsebine od ideje čez izdelavo in distribucije, do popolnega končnega izdelka.

Kdo je ustanovil podjetje?

Podjetje sta ustanovila Daniel in Rado Levski leta 2008 v želji ustvarjati nekaj drznega, lepega in izven vsakdana. Skozi leta se je podjetje samo od sebe nagibalo k ”motion pictures” svetu. Zato sta kasneje Borij in Daniel Levski za krovno dejavnost podjetja postavila produkcijo, ki se je istočasno združila s sorodno dejavnostjo podjetja Capricorn Digital. Slednjega je ustvaril Anei Levski. Iz tega Leones, Leones Production in Leones Digital. V zadnjem času pod skupnim imenom Leones Studio.

Od kod ideja za ime?

To zgodbo povemo le izbranim. Je naša mala skrivnost, naša povezava. Naokoli kroži kar nekaj zgodb, ki ugibajo izvor imena. Vse so zelo zabavne in nekatere skorajda točne...

Katere storitve nudite?

Predprodukcijo, produkcijo in postprodukcijo video in audio ter digitalnih vsebin. Kreativo in vodenje projektov. Vedno bolj pa tudi povezavo med video in gaming industrijo.

Katere projekte bi lahko izpostavili v lanskem letu, ki najbolje predstavljajo vaše delo in vaše podjetje?

Za leto 2016 bi lahko izpostavili kampanje Telemacha, ki smo jih ustvarjali z agencijo Yin+Young. Sicer pa zelo zelo redko sprejmemo projekte, katere na koncu ne bi želeli izpostaviti. Kot lasten projekt radi izpostavimo svoj studijski prostor, ki ponuja 5 metrov belega ozadnja, 6x6 metrov zelenega (chroma-key) ozadja, post-produkcijo in audio snemalni studio, poleg vabljivega ambienta za vse goste.

Na katere projetke ste najbolj ponosni?

Na vse. Na dobre, ker smo premagali izzive. In slabe, ker smo se spoznali z novimi izzivi. Ni majhnih projektov in ni projektov brez napak. Ves čas pa strmimo le k temu, da napak ne ponavljamo.

Zakaj se nahajate v Ljubljani? Kaj vam Ljubljana pomeni?

Ljubljana je popolno mesto in izhodiščni center za vse naše snemalne lokacije. Gostje se počutijo zelo domače, mi pa smo povezani s celim svetom. Naši kreativi in počutju zelo pomaga dejstvo, da živimo v najlepši prestolnici na svetu.

Kakšni so načrti za prihodnost?

Za prihodnost delamo vsako minuto. Tako tudi zadnje pet let razvijamo svojo pot, kjer združujemo video, film in gaming svet.

Še kakšna misel za konec?

Ja…

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: Matic Kremžar, Borij Levski

Oddaj komentar

Sledite nam: