Ko v Ljubljani drugi že spijo

Ljubljana okoli nočnega dogajanja ni pretirano bahava. Nepozorno oko, ki se v petek zvečer okoli polnoči sprehodi po lokalih na ljubljanskem nabrežju, navadno razočarano ugotovi, da se vrvež počasi zaključuje. In prehitro sklene, da se v prestolnici pač nič ne dogaja.

A če nisi noter, si zunaj. In tam boš ostal, dokler ne boš za nasvet povprašal nekoga, ki pozna male skrivnosti ljubljanskega nočnega življenja. Na tem mestu ne govorimo o Cirkusu, Top Sixu, K4, Cvetličarni, Kinu Šiška in klubih na Metelkovi, ki so postali že večerne in nočne stalnice. Raje poglejmo, če je na sceni kaj svežega in kako ostati na tekočem.

Igor Pohlin (aka DJ Pohalino) v Ljubljani, po Sloveniji in tudi sosednjih državah vrti glasbo že več kot deset let. Takšna služba ga postavlja v središče dogajanja, zato lahko pri svojih 32 mirne vesti trdi, da ljubljansko sceno pozna bolje od novopečenih žurerjev in tudi starih nočnih mačkov. Povprašali smo ga, kaj je v Ljubljani frišnega.

Ena odmevnejših je, da je Klub mariborskih študentov ali KMŠ na Tržaški cesti 2 zamenjal svojo preobleko in si nadel novo (precej neposredno) ime: Hangover. Če si nekoč do Tobačne slišal, kako iz KMŠ-ja odmeva BFM, Siddharta, jugo nostalgija in kopica pop-rock senzacij, so jih danes zamenjali elektronski ritmi. 

Ti naj bi - po trenutno še neuradnih informacijah – kmalu zavzeli tudi prostore bivšega Brooklyna na ploščadi Ajdovščina, ki je svoj čas veljal za enega najbolj hipsterskih lokalov v Ljubljani in je svoja vrata dokončno zaprl v začetku tega leta. Kaj in kdaj točno bo, ostaja zavito v skrivnost, a sodeč po tem, kaj se šušlja, se kakšen dober žur na Nazorjevi ulici obeta še letos.

Sicer pa se v Ljubljani kar precej dobrih žurov zgodi ad hoc ali na nestalnih lokacijah, kot so Ljubljanski grad, Festivalna dvorana, Gospodarsko razstavišče idr.

Na tekočem je najlaže ostati kar s spremljanjem spletne strani Partyinfo in njihovega Facebook profila.

Čeprav velja, da je najbolje takrat, ko se žur razvije spontano, je včasih vseeno pametno imeti načrt. Sploh pred tridnevnim vikendom, med katerim je za piko na i še noč čarovnic.

Igor bo ta konec tedna v K4, kjer bo s triurnim setom nastopila Sonja Moonear. »Tja grem, pa tudi če s 40° C vročine,« pravi.

Se torej vidimo?

(foto: Arhiv ZTL)

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.