KOMEDIJA POD ZVEZDAMI 2017 - Ljubljanski grad 27. - 30. avgust 2017

Naslednji teden ste že enajstič pred koncem poletja vabljeni na ljubljanski grad, na festival smeha, ljubezni in dobre družbe, v čarobnem grajskem
okolju, visoko nad vsakdanom in čisto blizu zvezd - tistih na nebu in tistih, ki svetijo z odra. 11. festival KOMEDIJA POD ZVEZDAMI bo potekal od 27. avgusta do 30. avgusta 2017 na ljubljanskem gradu in prinaša 4  komedije ob katerih se boste gotovo od srca nasmejali. Veselijo se vašega obiska in vaše podpore neodvisnemu festivalu, ki ga poganja obilo dobre volje. 

NEDELJA, 27. 8., ob 20.30 – JAMSKI ČLOVEK

Največkrat odigrana gledališka predstava v Sloveniji, ki navdušuje ženske in moške vseh generacij, se vrača v čudoviti letni ambient grajskega dvorišča.

Komični fenomen v izvedbi Uroša Fürsta, ki je letos praznoval 15 let neprekinjenega igranja in rekordnih 700 ponovitev. Skoraj 200.000 nasmejanih gledalcev že ve, da so odnosi med spoloma komedija, čeprav se nam največkrat ne zdijo prav nič smešni.

PONEDELJEK, 28. 8., ob 20.30 – SJAJNI MOMCI (Zlati fantje)

Popularni trio iz priljubljene serije Lud, zbunjen, normalan v gledališki komediji leta prihaja na grajsko dvorišče!

Haryjev bratranec Zlatan povabi upokojena komika Haryja in Alyja k sodelovanju v TV-oddaji, posvečeni komediji od antike do danes, v kateri naj bi odigrala svoj skeč »Kod doktora« (»Pri zdravniku«), ki sta ga skupaj igrala desetletja. Težava je v tem, da sta Hary in Aly že pred dvanajstimi leti prekinila vse stike. Ob prigovarjanju Zlatana poskušata slavna igralca obnoviti sloviti skeč. V spremstvu številnih nesoglasij in nasprotovanj se njun ponovni javni nastop spremeni v komično polomijado. Mustafa Nadarević, Senad Bašić in Moamer Kasumović/Emir Kapetanović Zumbu so »Zlati fantje«!

Predstava bo v bosanskem jeziku.

TOREK, 29. 8., ob 20.30 – ŠE VEDNO MAME   

Po uspehu komedije Mame se na Ljubljanski grad vrača sveža in še bolj odkrita komedija, ki je navdušila tudi občinstvo na Dnevih komedije 2017 v Celju.

Sedem let, ena kriza, dva bivša in trije novi, da o kilah niti ne govorimo. A mame so še vedno mame. Mulčki so zrasli v mule in mulce, njihove mame pa najdejo čas – sicer komaj in stežka –, da se dobijo vsaj enkrat tedensko. A ne tako, kot smo jih vajeni, ležerno, v oblakih dima, čvek sem, drink tja … Ne, ne, tokrat gre zares! Pripravljajo se na glasbeno-plesno točko v okviru dobrodelnega koncerta, izkupiček katerega bodo namenile sirotišnici, od koder je vnukinja sestrične bivše tašče novega partnerja Irminega bivšega. Do koncerta jih loči le še pet vaj, od katerih se prav nobena ne odvije po načrtih. Jim bo uspelo?

SREDA, 30. 8., ob 20.30 – BOKSARSKO SRCE

Kako lahko nekdanji boksar, ki je vse življenje živel med nasiljem in športom, jeznemu mladeniču pomaga prerasti, premagati in se osvoboditi vse agresivnosti, ki jo nosi v sebi? Dva boksarja, dve generaciji in ena odlična predstava, ki vas ne bo le nasmejala, ampak tudi ganila do solz. V uspešnici z več kot 100 ponovitvami sta svoje moči združila oče in sin, Iztok Valič in Domen Valič, ki sta skupaj zaigrala tudi v popularni televizijski seriji Usodno vino. 

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv Komedija pod zvezdami

Vir: Komedija pod zvezdami

Oddaj komentar

Sledite nam: