Jerneja P. Zhembrovskyy - Modna oblikovalka, stilistka in voditeljica

Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy je mlada Ljubljančanka z jasno vizijo, s svojo stilsko dovršeno pojavo pa vedno pusti močan vtis, kjerkoli se pojavi. Čeprav jih ne šteje še niti 30, ima za seboj bogato kariero na različnih področjih. Njena otroška ljubezen je bil klasični balet, a je zaradi fizičnih preprek morala obetavno plesno kariero predčasno končati. Novo strast je nato našla v oblikovanju ekskluzivnih oblačil in v zadnjih nekaj letih postavila lastno unikatno prestižno znamko oblačil The Lie by JPZ, na katero prisegajo mnoge modne navdušenke. Poleg oblikovanja se ukvarja tudi s stiliranjem in skrbi za zunanjo podobo mnogih znanih ter manj znanih Slovenk, veliko pa sodeluje tudi pri mnogih slikanjih za slovenske in tuje modne revije ter piše blog z novicami o blagovnih znamkah, osebnem stilu in stilskimi nasveti. Njeno navdušenje nad odrskim nastopanjem je ostalo, kljub koncu baletne kariere in Jerneja P. Zhembrovskyy danes vodi in povezuje mnoge kulturne, umetniške, dobrodelne in poslovne prireditve. Vsak teden pa igralcem Lota prinaša tudi srečo preko TV ekranov.

1.) Kako bi se opisali v parih besedah?

Sem natančna, delovna, perfekcionistka v pravem pomenu besede.

2.) Kako je potekala vaša življenjska pot?

Prvih 19 let svojega življenja sem posvetila klasičnemu baletu, na Nizozemskem sem tudi končala baletno akademijo. Kasneje sem baletne odre zamenjala za voditeljske in začela živeti svojo drugo ljubezen  - modo. Najprej kot stilistka, malo zatem tudi kot oblikovalka, lastnica in ustanoviteljica blagovne znamke The Lie by Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy.

3.) Kako ste dobili idejo za lastno blagovno znamko in kdaj v življenju ste začeli ustvarjati?

Ustvarjati sem začela že kot majhen otrok - najprej sem kreirala lastna oblačila za barbike in kmalu tudi  zase, skupaj z mojo nono, ki je znala šivati in imela tudi šivalni stroj. Ideja je prišla popolnoma spontano, ko sem nehala plesat in je bila to edina prava naravna odločitev, ki sem jo začutila. Našla sem novo poslanstvo, ki mi pomeni ogromno v življenju. Oblikovanj je moje delo in moje življenje. Vanj močno verjamem in vlagam 100% energije iz vsakega atoma.

4.) Vaša znamka se uvršča med visoko kvalitetne, slovite po izdelanih detajlih in modernih oblikah. Kakšen je koncept znamke in kdo so vaše stranke?

Moja oblačila in ostali izdelki so unikatni ali izdelani le v nekaj primerkih. Izdelani so ročno in v Sloveniji, vsak kos pa tudi osebno preverim. Vse navedeno zagotavlja visoko kvaliteto in posledično tudi ceno. Ključno mi je zagotavljati luksuz izdelkov na najvišjem nivoju, kar zajema vrhunsko izdelavo, najboljšo kvaliteto materialov in seveda moderen dizajn. Moje stranke so ženske, ki si želijo biti opazne in elegantne, a vseeno urbane. Imajo rade kontraste in so ravno prav seksapilne. Svet je njihova modna pista in s svojim stilom, pojavo in prezenco polepšajo vsako ulico... V povprečju so stare nekje med 25 in 55 let, a tudi mlajše in par zelo mladih deklet se je že odločilo za moje kose. Kar pa je meni osebno najpomembnejše, ne glede na leta, vse so 'Ženske', z veliko začetnico in veliko življenjske vsebine.

5.) Katerih življenjskih načel se držite?

Sem poštena, profesionalna, vedno naredim vse in še več ter se maksimalno potrudim. Spoštujem vsakogar in v zameno od svojega kroga ljudi pričakujem in zahtevam enako. Hkrati ostajam zvesta sama sebi. Iz leta v leto bolj.

6.) Kaj vam pomeni Ljubljana? Kateri del vam je najljubši in zakaj?

Sem rojena Ljubljančanka, od nekdaj sem živela v centru mesta in sem dobesedno zaljubljena vanjo. Verjetno mi je najljubši stari del Ljubljane, saj imam rada malo bolj boemski mestni vrvež, ki se tam ustvarja.

7.) Nekaj let ste preživeli tudi v Amsterdamu. Kako bi primerjali življenje v Ljubljani z življenjem v glavnem mestu Nizozemske?

Res je, tam sem bila 3 leta v času študija, medtem ko sem na njihovi Državni akademiji končala študij baleta. Amsterdam bi težko primerjala z Ljubljano, predvsem zato, ker se mi je tam zgodilo precej  neprijetnih dogodivščin. Načeloma je super mesto za turiste, tudi sama sem bila prve tri mesece nadnavdušena nad vsem. Ko pa tam zaživiš, še posebej če si nastanjen v centru, sama sem bila na Dam square-u, pa je situacija malo drugačna... Meni osebno je bilo preveč kriminala, gneče in poblaznelih turistov, sploh pa zame kot 'zapečkarsko Ljuljančanko' in Slovenko nasploh.

8.) Načrti in želje za prihodnost?

Ustvarjati, ustvarjati, ustvarjati... :)

Pripravila: Urška Košir

Foto: Dejan Nikolič in osebni arhiv The Lie by JPZ

Spletna stran: The Lie by JPZ

Modni blog: JPZ

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.