Imate stanovanje v Ljubljani. Je zdaj pravi čas za prodajo?

Za vse, ki imajo v načrtu prodajati rabljeno nepremičnino v Ljubljani, je danes pravi čas za prodajo.

Zakaj?

Predvsem zato, ker bodo nove nepremičnine vplivale na rast cen starih. Izhodiščna cena novih stanovanj v novih nepremičninskih projektih Tribuna ali Roška, se bo začela pri približno 2.700 EUR/m2. Cene rabljenih nepremičnin se trenutno v povprečju gibljejo med 1.800 in 2.000 EUR/m2 izven centra Ljubljane. V samem centru bodo cene znašale med 2.000 EUR/m2 in 2.500 EUR/m2.

Če kupljeno staro stanovanje prenovimo, pridemo na skoraj enako ceno kot bi dali za nova stanovanja. Seveda pa ne smemo pozabiti, da na ceno rabljenih stanovanj še vedno bistveno vplivajo različni drugi dejavniki kot so lokacija, ali je stanovanje staromeščansko, kar ima svojo ceno, prav tako pogled na Ljubljanico, Ljubljanski grad, stropi visoki 3 do 4 metre in podobno. Vsega tega pri novogradnjah ni. saj gre za drugačen tip nepremičnine, namenjen druge vrste kupcem. Ocenite kakšen tip kupca je primeren za vaše stanovanje in mu ga ponudite po pravi ceni. Uspeh bo zagotovljen.

Besedilo je povzeto pogovoru nepremičninskega strokovnjaka Predraga Todića iz Ljubljana nepremičnine v oddaji Dobro Jutro RTV Slovenija.

Besedilo: Predrag Todić

Uredila: Urška Košir

Oddaj komentar

Sledite nam: