Infuzija navdiha: Premik v voditeljstvo - v Kavarni Slamič, 14. marca 2017 ob 18. uri

Svet in družba se spreminjata hitreje kot kdajkoli prej, ob tem pa je pred nami vse več novih izzivov, novih okoliščin,  ki so vse kompleksnejši in globlji​.  V nas prebujajo potrebo po novem, pristnem odnosu do voditeljstva, novih voditeljskih kompetencah in kvalitetah kot so ustvarjanje podpornega okolja za razvoj celostnega človeškega potenciala, sodelovanje, empatično poslušanje, sprejemanje drugačnosti in zaupanje. A zagotovo to niso vse.

Ko se sprašujemo, katere so ključne lastnosti voditeljstva in kje se srečamo z njimi,  kje so skriti naši potenciali in  kje  je točka preloma za vstop v voditeljsko vlogo ,  pa kaj ta v resnici pomeni in kako gre njena zgodba danes, se srečujemo z notranjim ustrojem voditeljske naravnanosti v današnjem času.  Ta se namreč vedno začne pri sebi. Čeprav vseh odgovorov na zgornja vprašanja še nimamo, pa nas v raziskovanje do njih vodi navdih, da v družbo vnesemo nove vrednote sodelovanja in medsebojne podpore.  Ob tem združujemo različne perspektive in svetove ter odpiramo obzorja v naših prepričanjih, saj lahko le tako kreiramo nove poti in rešitve.

Dva pogleda na voditeljstvo v Kavarni Slamič, 14. marca 2017 ob 18. uri

V tem pogledu smo združili tudi dva zanimiva sogovornika, s katerima bomo na pogovornem večeru Infuzija navdiha: Premik v voditeljstvo,  14. marca, ob 18-ih, v Kavarni Slamič, na Kersnikovi 1 v Ljubljani, odpirali polje o voditeljstvu.

Sonja Klopčič

Sonja Klopčič je pionirka podjetništva, nagrajena inovatorka, zlata članica managerskega združenja in vodja mentorske mreže pri Sekciji managerk v Združenju Manager. Izkušnje si je nabirala kot inženirka v razvoju elektrotehničnih izdelkov, direktorica inovativnega IT podjetja, direktorica razvoja kompetenc v mednarodni skupini, kot predsednica uprave in krizna managerka v pohištvenem podjetju. Zdaj je neodvisna svetovalka in razvijalka sodelovalnega voditeljstva. Že več let piše blog o voditeljstvu www.i-leaders.net in je tudi avtorica prve slovenske knjige o voditeljstvu v poslovnem svetu, ki je pred kratkem izšla tudi v angleščini. Zanimajo jo ljudje, njihovi potenciali in razvijanje novih pristopov in poslovnih modelov za ustvarjalno, učinkovito in uspešno delo. Svoje poslanstvo vidi v dajanju impulzov za spremembe in utiranjem nove poti z iskanjem pravičnosti za vse.

Andrej Miklavc

Andrej Miklavc pa je nekdanji vrhunski športnik (alpsko smučanje), zmagovalec tekme v Svetovnem pokalu, trikratni olimpijec, mednarodni podjetnik. Po koncu dolge in uspešne športne poti ter študiju ekonomije (Management & Marketing), je svojo kariero nadaljeval kot strokovni so-komentator na nacionalni TV, poslovni in podjetniški svetovalec, direktor marketinga in prodaje mobilnega operaterja in predstavnik največjega telekomunikacijskega podjetja na svetu, s sedežem v ZDA. V ZDA je pričel z delovanjem Coaching-a, svetovanja in treniranja posameznikov in organizacij v smeri premagovanja problemov in doseganja ciljev. Zaradi tega veliko časa preživi v Sloveniji in v tujini, kjer je reden gost korporativnih in mednarodnih dogodkov, kot tudi organizator in voditelj High Performance dogodkov. Poleg tega je tudi avtor vsebin, povezanih s spreminjanjem problemov v priložnosti. Je tudi ustanovitelj in vodja konzorcija Winter Sport Expert Group, sicer pa avtor dveh knjig »Do uspeha iz strasti – učinkovito usmerjanje vaših misli k uspehu« in Šepetalec športnim otrokom, ki je tudi globalni športni projekt, ki se ukvarja z najbolj pomembnim športnim segmentom na svetu. Njegov življenjski moto je: »Uspeh pomeni pot, na kateri se razvijaš, napreduješ in doprinašaš ostalim.«

Dva pogleda na voditeljstvo, dve zgodbi, svojstvena spoznanja in razmišljanja bodo zagotovo zanimivo obogatila prostor in nam odstrla pogled na lastno voditeljsko vlogo v življenju.  Pogovor bo vodila Andreja Cepuš, Envir. Infuzija navdiha: Premik v voditeljstvo se odvija v sklopu rednih mesečnih večerov polja ENVIR (www.envir.si) v Kavarni Slamič. Za člane ENVIR je dogodek brezplačen, sicer pa je vstopnina 10€.

Vse informacije o dogodku ter prijave na povezavi.

 

Besedilo in foto: Andreja Cepuš

Uredila: Urška Košir

 

Oddaj komentar

Sledite nam: