IZPLESANA - PLESNA PREDSTAVA, 18.11., ŠPANSKI BORCI-CENTER KULTURE V MOSTAH

Amaya Dance Company, ki je že navdušila občinstva na treh evropskih turnejah, se vrača v Slovenijo z novo predstavo modernega orientalskega plesa. Mednarodno zasedbo tokrat sestavljajo plesalke iz Rusije, Kazakhstana, Slovaške, Švedske, Italije in Slovenije.

 

Kot umetniški vodja projekta jih vodi Manca Pavli, ki je Tribal Fusion stil trebušnega plesa pripeljala tudi v Slovenijo, kot uveljavljena pedagoginja pa ga sedaj poučuje po celem svetu.

 


Po razprodanih dvoranah predstav Orient Under Construction, Bellydance Unveiled ter Infusion Project se tokrat premiera nove predstave obeta v Ljubljani. Predstava Izplesana se ukvarja z aktualnimi vprašanji ženske identitete. Kljub navidezni enakosti v družbi namreč ženske še vedno oblikujejo skrita pričakovanja in stari vzorci družbe. Plesalke se ukvarjajo s primarnim dojemanjem ženske, ki jo svet v prvi vrsti ceni in ocenjuje na podlagi njene zunanje lepote, vedno znova pa spregleda njen pogum, značaj ali spretnost. Kontrastnost predstavi pa daje njen abstraktni pogled na prostore svobode, v katerih se ženska izraža in zaživi.


Rezervacija in nakup vstopnic preko e- poštnega naslova:
manca.pavli@gmail.com, tribal.bliss.festival@gmail.com ter na blagajni Španskih borcev v Ljubljani.

 

Pripavil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv Amaya, Žiga Lovšin

Splet: Dogodek

Oddaj komentar

Sledite nam: