ID Shop – Strokovnjaki za identifikacijo

V podjetju ID Shop iz Ljubljane ne vidijo težav in ne iščejo izgovorov, ampak se usmerjajo na iskanje rešitev. V tem so zelo uspešni in ravno zaradi številnih izkušenj in preizkušenj, je ID Shop danes to, kar je - vodilni strokovnjak v poslu identifikacije in varnosti na področju bivše Jugoslavije.

''Zavezani smo temu, da našo zagnanost in strokovnost ohranjamo še naprej, saj le tako lahko na trgu ponudimo produkte najvišje kakovosti in tudi vrhunski nivo podpore. Pri tem je ključnega pomena tudi to, da imamo v Sloveniji lastno proizvodnjo določenih priljubljenih izdelkov. Na podlagi truda in zavzetosti je ID Shop rastel ter si prislužil zaupanje svetovnih vodilnih podjetij s področja identifikacije in varnosti. Danes smo znani po svoji liniji etuijev za kartice iz polikarbonata ter proizvodnji potiskanih plastičnih kartic za različne namene. Smo tudi že uveljavljeno ime na področju varnosti, kamor štejemo mehanske in mehatronske sisteme zaklepanja in s katerimi smo do danes opremili že mnogo poslovnih in stanovanjskih objektov ter ostalih stavb,'' še dodajajo.

Kdo je ustanovitelj ID Shopa?

Kot velja za večino podjetij se je tudi naša poslovna zgodba začela z majhnimi koraki, in sicer leta 2002 v Ljubljani. Ustanovitelja Marijana in Andreas Sorge sta s svojim znanjem in izkušnjami iz tujine začela orati ledino na takrat pri nas še dokaj nerazvitem segmentu dodatkov za identifikacijo. Sprva je bila prodaja osredotočena na etuije, ovitke priponke, obeske in podobne dodatke za varovanje in nošenje ID kartic. Ker je šlo za dokaj nerazvito področje pri nas je bilo hkrati potrebno stranke tudi izobraziti o teh rešitvah tako, da smo v ID Shop že od same ustanovitve ne samo prodajalci, temveč bolj kot vse svetovalci.

Od kod ideja za tovrstno dejavnost?

V tujini je bilo v tistem času področje identifikacijskih kartic in nasploh potiska kartic že dobro razvito, pri nas pa so bila določena področja še v povojih. Z željo, da tudi pri nas ponudimo podobne kvalitetne rešitve je bila torej edina logična razlaga, da to zagotovimo mi. V današnjem času organizacije vse več pozornosti namenjajo varnosti v smislu identifikacije zaposlenih in obiskovalcev. To pomeni, da v vse več podjetjih srečamo kontrolo pristopa, aplikacije za registracijo delovnega časa z RFID karticami ipd. Poleg tega so plastične kartice zaradi svoje obstojnosti in večnamenske uporabnosti še vedno zelo priljubljeno poslovno in marketinško orodje.  Danes jih srečamo na vsakem koraku kot: kartice zvestobe, darilne kartice, članske kartice, plačilne kartice za festivale in koncerte, akreditacije, hotelske kartice, identifikacijske kartice, kartice za označevanje prtljage, VIP kartice, sezonske kartice, vozovnice, kartice za kontrolo pristopa, kartice za beleženje delovnega časa, kartice za označevanje svežih artiklov,… Ideja o rešitvah na področju varnosti pa se je razvila na podlagi povratnih informacij naših stalnih strank, ki so se vse bolj začele zanimati, če poleg 'pametnih' kartic ponujamo tudi rešitve na področju zaklepanja. Danes jim tako lahko ponudimo pametne elektronske kljuke in potiskane RFID kartice za odklepanje le teh, kot tudi klasične mehanske cilindre. S tem smo v ID Shop izpolnili zavezo, da poslušamo želje in potrebe naših strank ter si prizadevamo, da jim lahko ponudimo celovito rešitev.

Po čem izstopate napram konkurenci?

Kdor je imel priložnost sodelovati z nami lahko potrdi, da smo izredno dinamična ekipa, ki nikoli ne zaspi na lovorikah, ker en drugega vedno ženemo naprej. Skozi prijateljski odnos skrbimo, da je vzdušje pri nas vedno pozitivno, kar se pozna tudi v odnosu do strank in na splošno s spopadanjem z izzivi. Eno izmed naših glavnih vodil in želja je, da tudi s stranko vzpostavimo osebni odnos, jim prisluhnemo in da si medsebojno delimo strokovno znanje, ideje in nasvete ter nudimo zanesljivo podporo. Na voljo smo vam v vseh fazah projekta – tudi na čistem začetku, saj nismo samo izkušeni izvajalci, ampak tudi inovativni svetovalci. Zavezani smo temu, da ohranjamo našo zagnanost in strokovnost, saj le tako lahko na trgu ponudimo produkte najvišje kakovosti in tudi vrhunski nivo podpore. Pri tem je ključnega pomena tudi to, da imamo v Sloveniji lastno proizvodnjo določenih priljubljenih izdelkov. Razvili smo lastno proizvodnjo kartic, ovratnih trakov in dodatkov za kartice. Tako lahko od blizu nadziramo proces, hitro reagiramo na naročila in se potrudimo ustvariti kakovosten izdelek na čim bolj učinkovit in trajnosten način.

Zakaj lokacija v Ljubljani? Kaj vam Ljubljana pomeni?

Poleg tega, da Ljubljana nudi zelo dobro strateško izhodišče za poslovanje, saj je veliko večjih podjetij s katerimi sodelujemo strnjenih ravno v Ljubljani, omogoča tudi dobre povezave za uvoz in izvoz naših izdelkov.  Je tudi dobro izhodišče za obiskovanje strank po terenu, saj lahko v razmeroma kratkem času obiščemo stranko na drugem koncu Slovenije. Predvsem pa je vredno omeniti dodano vrednost v dejstvu, da lahko z našo prestolnico naredimo pozitiven vtis na poslovne partnerje iz tujine. V kateremkoli letnem času je možno najti zanimivo popestritev s katero lahko navdušimo partnerje in stranke, zato jih vedno z veseljem povabimo k nam in organiziramo poslovna kosila, večerje ali kakšna drugačna neformalna druženja. Zaradi pestre ponudbe, ki jo nudi Ljubljana nikoli nimamo težav z idejami ali izbiro kam iti.

Osebno z veseljem opazujem kako Ljubljana vsako leto dobiva lepšo in bolj prijazno podobo. Še posebej se rada sprehodim po centru poleti ko mrgoli turistov, ki me spomnijo, kako je pravzaprav zanimiva in polna čudovitih kotičkov. Takrat si tudi jaz kdaj pa kdaj ukradem nekaj časa in se podam v 'raziskovanje' ulic in predelov v katere me drugače pot ne bi zanesla in se z veseljem tudi sama 'naredim turista'. 

Kakšne so želje za prihodnost?

Z vsemi našimi strankami želimo vzpostaviti dolgoročno sodelovanje, ker je zaradi obsega naše ponudbe in načina dela popolnoma realna želja. Ravno pozitivni odzivi strank doma nam dajejo samozavest, da se bomo v prihodnosti brez bojazni še bolj suvereno osredotočili na tuje trge in zagotovili kakovostne rešitve. Zaradi lastne proizvodnje potiskanih kartic in dodatkov za identifikacijo menimo, da bomo tudi v tujini dovolj konkurenčni in inovativni za preboj, še posebej ker stojimo za svojo kvaliteto in fleksibilnostjo poslovanja. 

Bi za konec še kaj dodali ... morda kakšno misel?

Zadovoljno opažamo, da nas naše stranke delajo boljše, zato si še naprej želimo sodelovati s podjetji, ki jih odlikuje širokoglednost, inovativnost in prilagodljivost. S tistimi, ki imajo odprt um za nove ideje in pogum za hitro sprejemanje odločitev, ker takšni spreminjajo svet.

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv ID Shop

Splet: ID Shop

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.