Hot Horse - prvi in edini originalni konjski burger na svetu

Hot Horse je ljubljanska institucija, ki že vse od leta 1995 pripravlja zdravo hitro prehrano, izključno iz konjskega mesa. Le ta je izjemno bogata z beljakovinami in železom ter vsebuje malo maščob. Na meniju boste našli burgerje, zrezke, tortilje, hot-dog in odlično solatko. Vsak obrok prilagodijo vašim željam, tako lahko izbirate med več kot desetimi različnimi prilogami in raznovrstnimi krušnimi dobrotami.  Hot-Horse je s strani založnika turističnih publikacij redno izbran med najboljše FAST-FOODe v Ljubljani.  Odprti so vsak dan razen na novega leta dan.

 

Kdo je odprl Hot Horse, kdaj in zakaj?

Jure Ažman je lastnik in idejni oče. Podjetje ima svoje začetke v letu 1990, v obliki kot ga poznamo danes pa deluje vse od leta 1995. Razlog za odprtje je bilo pomanjkanje dobre gostinske ponudbe. Konjsko meso je takrat, kot tudi še danes, predstavljalo posebnost med vrstami mesa, ki jih redno uživamo v naši prehrani zato je bila z odprtjem Hot-Horsa približati konjsko meso širši publiki in mladim.

Od kod ideja za ime?

Iz takrat popularnega Hot-Doga je nastal Hot-Horse.

Kaj vse obsega vaša ponudba?

Podjetje Hot-Horse d.o.o. ima danes širok spekter ponudbe. Poleg znanih okrepčevalnic s hitro prehrano iz konjskega mesa imamo v našem portfoliu še gostinski lokal Soba Room, lokal za pripravo solat Solatni bar (www.solatni-bar.si), obrat za predelavo konjskega mesa in mesnico Hot-Horse DELI na Koseški tržnici v Ljubljani. Meso tržimo tudi preko spleta na www.konjskomeso.si.

Sicer pa ponudbo v naših okrepčevalnicah s hitro prehrano najdete na naši spletni strani www.hot-horse.si/ponudba, kjer so vam na voljo tudi opisi in slike.

Kaj so vaše specialitete oz. posebna ponudba in po čem se razlikujete od ostalih ponudnikov v Ljubljani?

Vse naše mesne jedi vsebujejo izključno konjsko meso.  

Zakaj lokacija v Ljubljani? Kaj vam Ljubljana pomeni?

Ljubljana je naš dom. Tukaj so naše družine in v tem okolju smo želeli ustvarjati svoj posel. Poslovno je Ljubljana gledano na razmere v Sloveniji še vedno najbolj primerno okolje za razvoj in delo. Trg potrošnikov in delovne sile je primerno velik, urejena je infrastruktura in kot center Slovenije ostaja pomembno vozlišče.

Kakšne so želje za prihodnost?

Delamo na širitvi prodajne mreže, Hot-Horse želimo razširiti v vsa večja slovenska mesta. Obenem se trudimo približati konjsko meso potrošnikom in predstaviti njegove pozitivne plati na prehrano posameznika. 

 

Bi za konec še kaj dodali ... morda kakšno misel?

Konjsko meso je zdravo!

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv Hot Horse

Splet: Hot Horse

Oddaj komentar

Sledite nam: