Hood Burger - moderna restavracija s čisto pravimi burgerji

Hood Burger je prva novodobna burger restavracija v Sloveniji. Širijo kulturo o burgerjih, delajo svoj krompirček in delijo srečo v družbi dobrih ljudi. ''Vse jedi so plod lastne recepture in narejene iz najboljših sestavin, ki jih najdemo v naši okolici,'' še doda eden izmed ustanoviteljev.

Kdo je odprl Hood Burger, kdaj in zakaj?

Hood Burger sta ustanovila Til Pleterski in Klemen Ptičak. Po končanju fakultete sta zaradi tedanje gospodarske krize brez uspeha iskala svojo prvo zaposlitev. Zaradi tega sta se odločila za samostojno podjetniško pot. Začela sta razvijati portal za rezervacije apartmajev, kot nekakšen airbnb za jadranski trg. Stvar ni obrodila sadov. Med razvojem tega projekta sta se ves čas pogovarjala o hrani in ugotovila, da leta 2011 v Sloveniji ni bilo mogoče dobiti čisto pravega burgerja narejenega iz 100% govedine, skupaj z domačo krompirjevo bombico. Zavihala sta rokave se lotila razvoja recepta in 6 mesecev kasneje, natančneje avgusta 2012 pred Sax pubom postavila testni štant. Sledila je prikolica in iz prikolice v ladiski kontejner lansko leto še enota v BTC in restavracija v Centru LJ. 

Od kod ideja za ime?

Hood Burger ime je nastalo med časom, ko sta Til in Klemen še razvijala recepturo za najboljši burger v Sloveniji. Enostavno sta vsakič, ko sta ugriznila v burger vzkliknila P*** je hud!

Kje vse se nahajate?

Hood Burger lahko obiščete na Viču pred trgovskim centrom Interspar Vič, v BTC na območju Street food tržnice in v Centru Ljubljane na Nazorjevi ulici. 

Kaj so vaše specialitete oz. posebna ponudba in po čem se razlikujete od ostalih ponudnikov v Ljubljani?

Hood Burger je bil prvi novodobni burger lokal v Sloveniji, zato so burgerji naša glavna specialteta, vendar vsem našim jedem posvetimo enako pozornost. Vsi naši burgerji imajo osnovo iz krompirjeve bombice in 100% slovenske pašne govedine. Goveje polpete pa pečemo po metodi "na stisk" in brez dodanega olja. Hood Burger je nastal s svojim Classic burgerjem, ki je naša verzija pravega ameriškega burgerja. Naredimo ga iz 100% slovenske pašne govedine, naša hišna omaka, solata, paradižnik in cheddar sir. Nato smo ponudbo razširili z Le Brie Burgerjem narejen iz 100% govedine, naša hišna majoneza s šampinjoni, rukola, paradižnik in francoski sir Brie. Na našem meniju lahko najdete tudi Steak sendvič, ki ga delamo iz na tanke rezine narezanega govejega ramstka ter Provolone sira. Lansko jesen smo na menu dodali še en izredno dober burger. Jake n Jay burger, ki predstavlja californijo v 70 letih, ko so začeli delati burgerje z dvojnimi vendar tanjšimi polpetki. V restavraciji v centru imamo na meniju piščanjčje hudi nagci. Marinirani mini piščanjči fileji povaljani v riževi moki in ocvrti v 100% arašidovem olju. Pravi hit! Vsaka dva meseca ponudimo tudi specialne sezonske burgerje, ki se del našega širjenja kulinarične kulture o burgerjih. Sicer pa je naša največja posebnost Hood Krompirček.  Za dober krompirček je potrebno kar nekaj časa, da lahko napravimo pravi pomes frites. Pri nas uporabljamo sorto Belarosa, ki ga izključno za nas prideluje kmetija na Dolenjskem. Vsak dan ga olupimo in narežemo, potem ga 24 ur namakamo v hladni vodi, da iz njega izločimo odvečni škrob nato pa ga še blanširamo in 2x cvremo v 100% arašidovem olju. Naš krompir za razliko od zamrznjenih alternativ iz trgovin nima nobenih dodatkov in je 100% naraven, zaradi tega tudi veliko bolj zdrav. 

Zakaj lokacija v Ljubljani? Kaj vam Ljubljana pomeni?

Til in Klemen sta oba Ljubljančana. Sicer prihajata iz različnega ozadja vendar skupnega imata to, da sta oba trenirala košarko v Union Olimpiji in oba študirala ekonomijo na ljubljanski univerzi. Poznata se že iz otroštva. Til je sicer svoj študij nadaljeval v Španiji in ga tam tudi končal, Klemen pa je del študija preživel v Pragi. Za posel je Ljubljana pokazala, da je kulinarika postala pomemben del dneva. Če pogledamo v leto 2011, v Ljubljani res nisi kogel dobiti na uličnem nivoju dobrega burgerja. S Hood Burgerjem pa smo praktično začeli slovensko burger revolucijo, saj kot veste danes imajo na svojih meniji vsi lokali že burgerje. Ljubljana pa se je v zadnjih letih zelo razvila na vseh področjih še bolj pa v kulinariki. Dejansko smo doživeli pravi preporod. 

Kakšne so želje za prihodnost?

Hood Burger želimo pripeljati tudi v druge slovenske kraje, na dolgi rok pa želimo pripeljati znamko tudi onkraj slovenskih meja in postati slovenska mednarodna restavracija z najokusnejšimi burgerji in domačim krompirčkom ter ustvarjati nepozabno izkušnjo.

Bi za konec še kaj dodali ... morda kakšno misel?

Morda že veste kje boste danes jedli? :-)

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv Hood Burger

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.