Gourmet Shop – Sladke rešitve

Vse se je začelo spontano v jeseni 1990. Skupina entuziastov in ljubiteljev dobre hrane je imela velik privilegij, da je zaradi svojih obveznosti veliko potovala po svetu in uživala v lokalnih specialitetah svetovnih velemest. Doma na sončni strani Alp in v objemu toge skupne države, je bila ponudba slaba.  Za dober sladoled, pravi espresso, sladico iz vrhunske čokolade ali za obed pri Michelinovi zvezdici je bilo potrebno prevoziti vsaj 200 kilometrov. In na enem od takih izletov se je porodila ideja.

Začetki so bili zelo težki, saj je bilo na trgu, ki je hlastal po večinoma čim cenejših izdelkih, težko ponuditi kakovost, še posebej, ker so bili kakovostnejši izdelki takrat še obremenjeni s posebnimi taksami. Če imaš vizijo, srce in vztrajnost pridejo tudi rezultati. In splačalo se je. 

Kdo je odprl Gourmet Shop, kdaj in zakaj?

Naša firma ima 26 let in gourmetshop je posledica vseh teh leti in trenda prodaje preko spleta, drugače je naše področje kulinarika na višjem nivoju pri čemer se trudimo, da imamo v programu samo odlične sestavine.

Od kod ideja za ime?

Ime je povsem generično in izhaja iz opisa dejavnosti, v angleškem jeziku pa zato, ker pokrivamo več jezikovnih področij v srednji Evropi.

Po čem se razlikujete od ostalih ponudnikov v Ljubljani in po čem izstopate?

Torej je gourmetshop predvsem prodajno orodje, spletna trgovina osnovne dejavnosti, v kratkem pa go tudi fizična trgovina

Zakaj lokacija v Ljubljani? Kaj vam Ljubljana pomeni za posel/ kaj osebno?

Sedež je v Lj, ker smo pač doma v LJ, če bi bil iz MB, bi bil sedež nedvomno tam.

Kakšne so želje za prihodnost?

Želja za prihodnost seveda predvsem, da bi ljudje kvalitetno in dobro hrano čim bolje prepoznavali, jo cenili in uživali v kvalitete in ne v količini.

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Splet: Gourmet Shop

Foto: arhiv Gourmet Shop

 

Oddaj komentar

Sledite nam: