Gostilna Livada - naravna oaza v srcu Ljubljane

V objemu narave in reke Ljubljanice, a čisto blizu centra Ljubljane... Manjše otroško igrišče, tobogan, paviljoni nad reko Ljubljanico s pogledom na račke in druge vodne živali, lasteni privez, veliko parkirišče. Vse to vam ponuja gostišče Livada, ki vas hkrati vabi na okusno kosilo, družinsko praznovanje, praznovanje poroke, krsta, birme, poslovna srečanja in druženja. ''Prijazno osebje – strežba in kuhinja - bo poskrbelo, da se boste radi vračali. Na dnevno kosilo ali okroglo praznovanje – z družino ali poslovnimi partnerji'' pravi predstavnica Tjaša Gruenfeld.

Kaj vse obsega vaša ponudba in po čem izstopate?

Ponudba obsega jedi iz Josper žara, ribje jedi, mesne specialitete, jedi na žlico, različne solate, pizze, jedi za vegetarijance, domače sladice… za vsakega nekaj… Jedilni list ponuja tradicionalne slovenske jedi pripravljene iz slovenskih proizvodov ter jedi, ki sledijo trendom v kulinariki in vključuje posebno ponudbo sezoni prilagojenih jedi. Ponudba obsega pester izbor dnevnih kosil, menijev za skupine, menijev za posebne priložnosti. Josper žar izvira iz Španije in je kombinacija žara in pečice v enem. Josper je pogosto opisan kot pečica, čeprav je njegova glavna vloga kot žar.  Pečenje na visoki temperaturi žarečega oglja daje svinjskim rebrom, piščančjim perutničkam, hobotnici, gamberom, ribam in drugim specialitetam poseben okus. Dobro izolirana notranjost Josper žara ohrani živilom naravno vlago in okus in hkrati se njen vonj ob pečenju ne širi v prostor.

Izstopamo po enkratni lokaciji, pestri ponudbi hrane (posebnost Josper žar) in pijače, možnosti pogostitev za vse dogodke-poroka, obletnica, rojstni dan… V celotni gostilni lahko sprejmemo do 400 oseb, ob lepem vremenu pa lahko na letnem vrtu s pogledom na Ljubljanico  sprejmemo do 150 oseb. Nudimo pa tudi možnost Civilnega obreda oz. sklepanja zakonske zveze na bregu Ljubljanice, edinem privatnem rečnem privezu na Ljubljanici, ki omogoča, da se v gostilno pripeljete ali iz gostilne odpeljete z ladjico v smeri centra Ljubljane ali smeri Podpeči. Imamo pa tudi veliko parkirišče za avtomobile, avtobuse, avtodome,…

Zakaj lokacija v Ljubljani? Kaj vam Ljubljana pomeni?

Ker sem rojena Ljubljančanka in je bila Livada destinacija naše družine od moje rane mladosti. Pomeni mi sprostitev ob reki v naravi, beg iz mestnega vrveža v drug svet in želim, da bi bili tudi drugi deležni tega občutka in užitka.

Kakšne so želje za prihodnost?

Da bi mesto Ljubljana omogočilo razvoj Livade, da bi ostala naravna oaza v srcu Ljubljane. Z redno linijo rečnega transporta – ladjic. Z možnostjo kombinacije mestnega transporta avtobusa in ladjice. Da bi bilo povezovanje s športnimi aktivnostmi (SUP, kajaki, kanuji, itd…) uspešno in možna ureditev dostopa do reke z naštetimi rečnimi rekreativnimi »plovili«. Da bi namestili ali zgradili manjše prenočitvene kapacitete – predvsem za goste, ki imajo večja praznovanja kot so poroke, okrogle obletnice, itd. Idej in želja je veliko (primerjava z drugimi evropskimi mesti, skozi katere teče reka), so pa omejitve glede dovoljenj (Ljubljanica, OPPN, itd.) in finance.

Še kakšna misel za konec?

V prijetnem okolju sredi Ljubljane, a odmaknjena od mestnega vrveža, vas z elitno lego na bregu Ljubljanice prijazno pričakuje Livada.

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Slike: arhiv Gostilna Livada

Splet: Gostilna Livada

Oddaj komentar

Sledite nam: