Gospod Gurman - prijazna trgovina z vini v centru mesta

Gospod Gurman je elegantna in kupcem prijazna trgovina z vini v centru mesta, ki kupcem ponuja pestro izbiro domačih in tujih znamk.

Kdo je odprl Gospoda Gurmana, kdaj in zakaj?

Gospod Gurman vod prijazen par, Peter in Julija, navdihnjena z ljubeznijo do slovenske hrane in vina. Trgovina bila odprta 1 leto nazaj na Gosposvetski cesti v Ljubljani. Sprva smo ljubili vina in enologijo kot amaterji, poskusili različne sorte vina iz različnih držav in regij, postopoma pa se je to navdušenje spremenilo v naše poslovanje.

Od kod ideja za ime?

Dolgo smo razmišljali o tem, kako dati ime naši trgovini, se posvetovali s prijatelji in znanci. Bilo je več različic imena, vendar smo se na koncu odločili za Gospod Gurman. Gospod Gurman je kolektivna slika našega kupca, človeka, ki ljubi in razume vina, vendar je vedno pripravljen poskusiti nekaj novega zase!

Kaj obsega vaša ponudba in po čem se razlikujete od ostalih ponudnikov v Ljubljani?

Ob zalogah steklenic večjih proizvajalcev je naš glavni cilj iskanje manjših, družinskih kleti, ki so manj znane tudi v Sloveniji. Trgovina nato kupi neposredno od teh, pri čemer so cene nizke. Na željo potrošnika najdemo in pripeljemo tudi kakšno posebno ali arhivsko vino katerega nimamo v stalni ponudbi, ker je zadovoljstvo kupcev naš cilj in prijetna obveznost.

Zakaj lokacija v Ljubljani? Kaj vam Ljubljana pomeni za posel/ kaj osebno?

Ljubljana je glavno mesto, lepo in mirno za popolno življenje. Mi smo izbrali Ljubljano zaradi  življenja in dela in zelo veseli za to odločitev. Pomembno je, da je v Ljubljani veliko turistov iz različnih držav kateri so zelo navdušeni nad slovenskimi izdelki, tako kot smo mi. Resnično nam je všeč srečevanje z novimi ljudmi, za to je Ljubljana zelo primeren kraj.

Kakšne so želje za prihodnost?

Veseli smo prihodnosti, želimo razviti našo trgovino, sodelovati na različnih festivalih in razstavah ter vstopiti na sosednje trge. Želim pa si tudi končati sommelier tečaj.

Bi za konec še kaj dodali, morda kakšno misel?

Steklenica dobrega vina je popolno darilo, ker notri je košček narave in umetnosti: vroče sonce, dežne kaplje, svežina vetra in veliko dela vinarja!

Vabljeni!

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Uršla Košir

Foto: arhiv Gospod Gurman

Oddaj komentar

Sledite nam: