GUD Shop - največja izbira slovenskih oblikovalskih izdelkov na enem mestu

Več kot 30 slovenskih oblikovalcev predstavlja v Ljubljani največji izbor slovenskega oblikovanja na enem mestu. Kje? V trgovinci GUD shop najdete izdelke od priznanih oblikovalskih znamk notranjega dekorja pa vse do mladih slovenskih oblikovalcev, ki so šele na začetku svoje ustvarjalne poti.


Kdo je odprl Gud Shop, kdaj in zakaj?

GUDshop smo aprila 2015 odprli Matej, Julija in Nuša, takrat na Bregu 2, leto kasneje pa smo se preselili na Stari trg 4. Matej in Nuša sta bila zavezana arhitekturi, Julija umetnosti, bili smo na začetku karierne poti, polni entuziazma in z mislijo, da je vse mogoče. Gnala nas je kreativnost in želja, da ustvarimo mali prostor v Ljubljani, kjer se bodo lahko predstavili mladi umetniki in kjer bodo police obložene s samimi lepimi izdelki. Verjeli smo, da si lahko ustvarimo svoj sanjski poklic, le delati je treba in mogoče kakšno noč spanja preskočiti. Kmalu smo ugotovili, da smo super ekipa in da vsak član doprinese svoj spekter ustvarjalnosti. Zdi se nam, da so to mlado pozitivno energijo začutile tudi stranke in nas v zelo kratkem času sprejele za svoje.

Od kod ideja za ime?

Matej je skupaj s prijateljem Blažem Učakarjem že v študentskih letih imel oblikovalski studio in takrat sta si nadela ime Gruden Učakar Design ali krajše GUD. Ime se nam je zdel posrečen, saj je povezava z angleško besedo »good«, zato smo ga obdržali še za ime trgovine.Kako bi opisali vašo dejavnost, kaj je vaša ponudba in po čem se razlikujete od ostalih ponudnikov v Ljubljani? Na kaj ste najbolj ponosni?

Najbolj smo ponosni na to, da vse naredimo sami. Sami smo oblikovali pohištvo v trgovini, jo prenovili, sami smo postavili spletno trgovino in oblikovali celostno grafično podobo GUD shopa, vse fotografije na družabnih omrežjih so naše avtorske, ubistvu do sedaj nismo imeli podizvajalcev, razen mizarja.  Ponosni smo na svojo linijo izdelkov GUD work, ki jo razvijamo in širimo že drugo leto. Menimo, da se vsega lahko naučiš in narediš sam in ravno to želimo predati mladim. Trenutno se vse vrti okoli marketinga in koliko je potrebno vložiti v oglaševanje. Ponosni smo, da še nismo vložili niti evra v oglaševanje in da se dober glas širi od zadovoljnih strank. Ponosni smo, da v trgovini vlada domače vzdušje in da smo preko GUD shopa spoznali toliko fantastičnih ljudi. Opazili so nas tudi vsi večji svetovni mediji, ki so o nas pisali samo v superlativih, torej verjamemo, da delamo super.


 

Zakaj lokacija v Ljubljani? Kaj vam Ljubljana pomeni za posel?

Vsi živimo v Ljubljani in za nas je to definitivno eno najlepših mest. Trenutno Slovenija in z njo tudi Ljubljana doživlja pravi turistični »bum«, kar je seveda za vse trgovine v središču mesta pravi blagoslov. V tujini so konceptualne trgovine kakršna je GUD shop že stalnice in posledično turisti do unikatnih izdelkov gojijo drugačen odnos kakor Slovenci. Zdi se nam, da vedno več turistov želi s seboj odnesti uporaben in unikaten spominek, ki je delo domačih oblikovalcev. Tudi v Sloveniji se ta zavest vedno bolj prebuja, kar nas veseli. Opažamo, da se vedno bolj ceni ročna izdelava in da ljudje vidijo koliko časa in truda je bilo vloženega v izdelek.


Kakšne so želje za prihodnost?

Trenutno naša največja želja je našo blagovno znamko GUD work razširiti tudi v druge trgovine po Evropi. V GUD shopu je znamka s strani strank super sprejeta, zato verjamemo, da lahko naredimo predor tudi izven meja Slovenije.

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Slike: arhiv GUD Shop

Splet: GUD Shop

Oddaj komentar

Sledite nam: