Festival Junij 2015 v Ljubljani: Kongresni trg 12. 6. - 21. 6.

V petek se v Ljubljani pričenja 7. kulturno - zabavni festival, z imenom Festival Junij 2015. Poletno dogajanje v Ljubljani bo popestrilo veliko število brezplačnih prireditev na Kongresnem trgu. Dopoldanskim dogodkom, namenjenim predvsem otrokom, bodo popoldne sledile lahkotnejše plesne in glasbene točke, večeri pa bodo namenjeni vrhunskim plesnim, gledališkim in glasbenim stvaritvam. Čez dan bodo v samem srcu mesta tako na ogled zabavne prireditve, zvečer pa visoka kultura. Vabljeni!

URNIK DOGODKOV (vse na Kongresnem trgu):

Imago Sloveniae: Big Band RTV Slovenija s solisti

12.06.2015 ob 21.00

Na slovesnem koncertu bo nastopil Big Band RTV Slovenija, en najstarejših delujočih simfoničnih jazz orkestrov na svetu. Orkester, ki neprekinjeno deluje že od leta 1945, sta v začetnem obdobju zaznamovala dirigenta Bojan Adamič in Jože Privšek, ki sta razvila njegov značilni izraz. Z orkestrom bodo kot solisti nastopili mladi priznani slovenski jazz glasbeniki.

Mini teater: Žabji kralj - lutkovna predstava za otroke

13.06.2015 ob 10.00

Režiser: Robert Waltl Zgodba o princesi, ki ji v kalni mlaki izgubljeno zlato žogico vrne žabec, v zameno pa želi princesino ljubezen, temelji na vedno aktualni temi sklepanja kompromisov. 

Ljubljana Folkfest

13.06.2015 ob 17.00

Nastopajoči: KUD Kopaonik (Kosovo) Ansamblul folcloric Mugurelul (Romunija) KUD Zvon  (Hrvaška) Međimursko folklorno društvo (Ljubljana) KUD Židan parazol (Ljubljana)

Pred-premiera'15: Pleši z mano - plesna predstava

13.06.2015 ob 21.00

Pred-premiera je vsakoletna uprizoritev Umetniške gimnazije SVŠGL, smer sodobni ples, ki omogoča dijakinjam in dijakom izkušnjo nastopanja na profesionalnih odrih.

Lutkovni dan - Lutkovno gledališče Ljubljana: Ti loviš!

14.06.2015 ob 10.00

Veseloigra s tekom in petjem za najmlajše v režiji lutkovnega umetnika Silvana Omerzuja. Na preprosto sestavljivem odru z lesenimi lutkami in rekviziti se pred gledalci odvije napeta in prav do konca zanimiva tekma med sosedoma, ki postaneta prijatelja. 

Lutkovni dan - Lutkovno gledališče Ljubljana: Vžigalnik

14.06.2015 ob 10.30

Trije klovni pripeljejo na oder trikolo z velikim zabojem. Ustavijo se in iz zaboja nastane majhen oder. Na njem oživijo ročne lutke, ki zaigrajo pravljico Vžigalnik.

Lutkovni dan - Lutkovno gledališče Ljubljana: Zmajček

14.06.2015 ob 17.00

Ste že srečali malega Zmajčka? Sonja ga je našla na Ljubljanskem gradu in zdaj skupaj potujeta po svetu.

Lutkovni dan - Lutkovno gledališče Ljubljana: Romeo & Julija

14.06.2015 ob 21.00

V tokratni uprizoritvi mojstrovine Williama Shakespeara bomo imeli še vedno opravka z usodnim ljubezenskim zapletom med Romeom in Julijo. A ker gre za lutkovno predstavo, bo v njej precej manj besed kot v izvirniku, zato pa mnogo več odrske dinamike, naj gre za glasne prepire, divje pretepe, strastni ples ali (ne)ubrano petje.

Zavod Bufeto: Cirkuški ponedeljek

15.06.2015 ob 10.00

Na Kongresnem trgu se bodo cel dan odvijali cirkuški dogodki v izvedbi Zavoda Bufeto.

Lutkovno gledališče Fru Fru: Zaljubljeni žabec - lutkovna predstava

16.06.2015 ob 10.00

Kratke zgodbe Maxa Vetlhuijsa o žabcu, so danes že klasika na policah otroške literature. Žabcu delajo družbo lepa bela račka, gospodinjski pujsek in učeni zajec. 

Akademija za glasbo Ljubljana: Triada

16.06.2015 ob 21.00

Gala orkesterski koncert Akademije za glasbo z vokalnimi in instrumentalnimi solisti.

Baletni dan - Jutro z baletom

17.06.2015 ob 10.00

Ljubitelji plesa bodo spoznali baletno umetnost in baletni poklic.

Baletni dan - Vaja za predstavo Picko in Packo

17.06.2015 ob 17.00

Odprta vaja za predstavo Picko in Packo z možnostjo obiska zaodrja

Baletni dan - SNG opera in balet Ljubljana: Picko in Packo

17.06.2015 ob 19.00

Koreografija in režija: Torsten Händler

Dan sodobne urbane glasbe - Zvoki Ljubljane

19.06.2015 ob 10.00-21.00

Zvočna instalacija Zvoki Ljubljane bo oder festivala spremenila v interaktivno igrišče, kjer bodo obiskovalci izbirali in ustvarjali zvoke naše prestolnice.

Dan sodobne urbane glasbe - Elektronika v mestu: Clark (Velika Britanija)

19.06.2015 ob 21.00

Elements, Kino Šiška in festival Junij v Ljubljani predstavljajo audiovizualni dogodek Elektronika v mestu, ki bo ozvočil nekaj najbolj aktualnih smernic na elektronski glasbeni sceni doma in po svetu.

Show strahov - kabaret za otroke

20.06.2015 ob 10.00

Strahosmešni kabaret za otroke izpod peresa Svetlane Makarovič 

Koncert učencev Rock Akademije Pionirskega doma

20.06.2015 ob 12.30

Projekt »Rock akademija« je namenjen skupnemu ustvarjanju glasbe učencev glasbene dejavnosti Pionirskega doma v različnih glasbenih zasedbah in glasbenih vlogah.

Big Band Orkester Slovenske vojske & posebni gost Vlatko Stefanovski

20.06.2015 ob 21.00

Orkester slovenske vojske, ki ga sestavljajo diplomanti Akademije za glasbo v Ljubljani poleg odmevnih koncertnih nastopov doma in v tujini izvaja državne in vojaške protokolarne naloge, državne in vojaške ceremoniale.

Praznik glasbe

21.06.2015 ob 10.00

21. junija se bo Ljubljana pridružila priznani mednarodni iniciativi in praznovanju glasbe "Fête de la Musique", ki poteka v več kot 100 državah in 340 mestih po celem svetu. Slovenski Praznik glasbe je kulturni dogodek usmerjen v promocijo slovenske glasbe in njenih ustvarjalcev, promocijo žive glasbe ter vzpostavljanju odnosa tišina - glasba. 

Špil liga: finale prve lige dijaških bendov

21.06.2015 ob 19.30

Nastopili bodo finalisti Špil lige 2014/2015: Furu Efu, No Agenda, Night Flight in Stillout.

Moveknowledgement (Slovenija) - funk, hip hop, dub

21.06.2015 ob 22.00

Moveknowledgement so nastali konec devetdesetih v Novem mestu. Zasedba, ki se je prvih nekaj let precej spreminjala in se glasbeno udejanjala v bolj funkovskih vodah, se je ustalila leta 2007 s tršim in bolj eksperimentalnim zvokom albuma Listen To Nebukadnezar. 

*Opomba: V primeru slabega vremena, prireditve lahko odpadejo.

Pripravila: Urška Košir

Foto: D. Wedam

Vir: Festival Junij 2015 v Ljubljani, pod okriljem Visit Ljubljana

Spletna stran: Festival Junij 2015

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.