Eveline Morel – sofisticirane zapestnice iz magičnih kristalov, ustvarjene v Ljubljani

Predstavljate si deklico, ki v jutranji zarji lovi dežne kapljice na žametnih listih. Nasmeh na obrazu odraščajočega dekleta, ki stopa skozi vrata v svet. Iskrice v očeh zaljubljencev. Odločenost samostojne ženske. Poslovni uspeh. Jok novorojenčka. Ponovno upanje in navdih. To je Eveline Morel. ''Tako jo vidim jaz skozi njene barvne kombinacije in energije,'' nam pove Eva Srebernjak, ustanoviteljica blagovne znamke Eveline Morel.

Kdo je začel z blagovno znamko Eveline Morel, kdaj in zakaj?

Pred leti me je prevzela magičnost kristalov. Njihov odsev, energije, njihova edinstvenost in barvitost. A za moj minimalističen okus je bil obstoječ nakit iz poldragih kamnov prevelik, barvno in energijsko neusklajen. Želela sem sofisticiran nakit, ki odraža moje razpoloženje, se ujema z mojimi življenjskimi barvami, a je hkrati nevpadljiv. Kot pika na i za vsako priložnost. Iskala sem po spletu, v tujini na potovanjih, a v svojem iskanju nisem bila uspešna. Za študentski žep je bilo vse predrago. Zato sem pričela ustvarjali. Najprej zase, nato za prijateljice in prijatelje. Zapestnice iz poldragih kamnov v kombinaciji z žlahtnimi kovinami so poudarjale moj stil, niso izstopale, a so bile opažene. Prav prijateljem so bile namenjene moje prve, najmlajše zapestnice. Z izbiro kristalov sem jih prilagodila  njihovim energijam in stilu. Odziv je bil zelo pozitiven, še danes prijateljica nosi zapestnico, ki sem ji jo izdelala leta nazaj. Odločitev, da jih ponudim tudi drugim, pod blagovno znamko Eveline Morel, je bila zgolj posledica. Poldrage kamne sedaj kombiniram še z zlatom in srebrom, za najbolj zahtevne dodam še diamante. Ne boste verjeli, povpraševanje po njih je izjemno. Tako se je rodila Eveline, Eveline Morel.

Od kod ideja za Eveline Morel, od kod izvira ime in kaj pomeni?

Zame Eveline Morel predstavlja ustvarjalnost, svobodo, razigranost, polnost življenja, edinstvenost in prefinjenost.

Kako to da ste se pričeli ukvarjati z nakitom oz. zapestnicami?

Punce že od malih nog izdelujemo zapestnice, verižice in prstane. Iz školjk na morju, kamenčkov, gumic ali jih pletemo. Marsikdo bi rekel, da živim svoje otroške sanje. Na nek način jih. Oblikovanje nakita mi omogoča, da lahko izrazim sebe in svojo ustvarjalnost. To me izpolnjuje. Srečna sem.

Kaj vse obsega vaša ponudba in po čem se razlikujete od ostalih ponudnikov, po čem izstopate?

Osnova ponudbe so zapestnice, ponudbo pa počasi širim. Sem perfekcionistka in ne želim kupcem ponuditi nekaj, v kar nisem prepričana. Stranke me spodbujajo, si želijo dopolniti nakit s prstani, verižicami… Sedaj lahko ponudim verižice, ki se tesno prilegajo vratu. A ne želim hiteti. Edinstvenost, srčnost in poosebljenost vsakega kosa nakita je tisto, kar odlikuje Eveline Morel. Cenovna dostopnost, ročno delo in sodelovanje različnih priznanih zlatarskih mojstrov pa nakit približa vsem, ki svoj stil želijo dopolniti s sofisticiranimi dodatki. Veliko zapestnic izdelam po željah naročnika, ki zaupajo moji presoji barvnih kombinacij in kombinaciji kovin. Njihovo zaupanje v moje delo me krepi v iskanju novih poti.

Kaj vam Ljubljana pomeni za posel in kaj osebno?

Ljubljana je moje mesto. Vsi letni časi so magični. Če si le dovolimo, da jih tako tudi doživljamo. Prav ta magičnost Ljubljane me pri ustvarjanju navdihuje. Seveda je za začetek nove poslovne poti izjemno pomembna podpora lokalnega okolja. Zlatarji, ki so me učili prvih profesionalnih korakov, so iz mojega mesta. Prijatelji so mi v izjemno pomoč in podporo pri sklepanju partnerstev. Podpora družine. To so najmočnejši in najlepši občutki, ki jih lahko še danes doživljam na svoji poslovni poti. Zame je to privilegij: podpora prijateljev, družine in poslovnih partnerjev. Iz tega sem črpala svojo notranjo moč, ko sem bila soočena z dvomi in notranjimi strahovi ali sem se odločila pravilno, da nakit predstavim širši javnosti. Odziv je bil več kot pozitiven in lahko rečem, da so v Ljubljani doma moji najzvestejši kupci.

Kakšne so želje za prihodnost?

Zagotovo razširiti ponudbo nakita. A priznam, da so moja strast zapestnice. Nekatere ženske kupujejo torbice in čevlje, jaz imam nepregledno zbirko zapestnic. Vsak ima svojo majhno razvado in moja so prav ti barvni obročki na zapestju. Pred kratkim sem pričela oblikovati verižice, ki se tesno priležejo vratu (t.i. »choker zapestnice«). Izdelujem jih iz rumenega in belega zlata v kombinaciji z diamanti. So unikatne in izdelane po željah naročnika. V naslednjih mesecih bo ponudba Eveline Morel obogatena s srebrnimi in zlatimi prstani v kombinaciji z dragimi kamni. Naprej pa se bom pustila voditi po poti navdiha in kreativnosti.

Bi za konec še kaj dodali, morda kakšno misel?

Prepustite svoji kreativnosti prosto pot. Dajte ji krila. Ljubite življenje in nanj včasih poglejte skozi rožnata očala. Morda se sliši klišejsko in nerealno. A današnjega dne ni  mogoče ponoviti, zato ga izkoristite. Carpe diem.

 

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: Asja Marčič, Miran Juršič

Splet: Eveline Morel

Oddaj komentar

Sledite nam: