Eko Zelnik – Biodinamična pridelava hrane

Ime Eko Zelnik predstavlja glavno dejavnost in naravnanost družine Zelnik. Prva beseda se navezuje na ekološko in ekonomično ravnanje z  vsemi naravnimi viri in je del njihovega globjega jaza. ''Zelnik pa je naš družinski priimek je tudi prostor kjer raste najboljša zelenjava'' nam pove Andrej Zelnik.

Kdo je ustanovitelj Eko Zelnika?

Ustanovitelj Eko Zelnik je Andrej Zelnik, ki s po močjo žene Brabare Zelnik prideluje premuim zelenjavo, šparglje, žita po BioDinamični metodi, ki je v pridelovnanju zelenjave prisotna že več kot 90 let.

Od kod ideja za pridelavo hrane?

Že kot majhen otrok sem odraščal z kmečkim delom, pridelavo hrane, s tradicionalni vrednotami kot so poštenje, spoštovanje soljudi in narave, z leti pa je ta zavest samo še rastla. Ko sem si ustvaril družino pa se je zavedanje, da želim svojim otrokom dati na mizo izključno zdravo in nezastrupljeno hrano, samo še okrepilo. Tradicija pridelava hrane izvira od obeh staršev, po mami mlin in jajca ter maslo, po očetu pa žvinoreja, žita, zelenjava ter kmetijska trgovina. Stari oče po mamini stranipa je jajca in maslo dostavljal vsak teden v Ljubljano svojim stalnim strankam.

Po čem se razlikujete od ostalih ponudnikov v Ljubljani?

Biodinamična pridelava, vrhunska kvaliteta špargljev, dostava na dom, službo, lokalna pridelava, tradicija, oseben pristop do strank.

Zakaj lokacija v Ljubljani? Kaj vam Ljubljana pomeni za posel/ kaj osebno?

Ljubljana ima potencijal, saj so tu ljudje, ki cenijo kvaliteto in se zavedajo, da je za vsako kvalitetno dobrino potrebno več dela, več energije kar se odraža v kvaliteti in tudi v ceni dobrine.

Kakšne so želje za prihodnost?

Stabilna rast, predvsem pa zadovoljne stranke, ki z veseljem vsakodnevno uživajo hrano, ki je pridelana z ljubeznijo in skrbjo in skrbijo za svoje zdravje in čisto okolje.

Bi za konec še kaj dodali ... morda kakšno misel?

"VAŠA HRANA JE VAŠE ZDRAVJE" Hipokrat

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv Eko Zelnik, GettyImages

Oddaj komentar

Sledite nam: