Dežela okusov - Veliko mesa in piva v Trnovem

Dobrodošli v Deželo okusov, kjer je na voljo veliko mesa in veliko piva. Le streljaj od Križank, na Eipprovi 11 vas čaka restavracija v kateri so doma okusi širnih dežel. Prepletajo se kuhinje Egipta, Norveške, Kanade, Mehike, Azije, prav za vsakogar se bo našla jed po njegovem okusu in od tod izvira tudi ime. Čeprav je poudarek na mesu, pri njih dobro jedo tudi vegetarijanci in vegani.

 

Kdo je vodja restavracije?

Restavracijo vodi v sklopu družinskega podjetja Robert Zgonc, ki ima vrsto let izkušenj iz vodenja restavracij, s poslom se je namreč spoprijel že v zgodnji mladosti. V Deželi okusov se ne gleda na ceno, temveč na kvaliteto. Prav zato odločitev o slovenskih surovinah, pečenem kruhu, domačih omakcah in BIO oglju.

 

Po čem ste najbolj prepoznani?

Naš najbolj prepoznan in iskan je odlični Deželni burger. Prav vse sestavine so slovenske tudi vse omakce, ki jih postrežemo ob krompirčku. Kruh pečemo sami, iz domačih sestavin, brez aditivov in konzervansov, vedno iz slovenske moke. Vse meso se peče na "twins brothers" žarih s slovenskim BIO ogljem, kvaliteta le-tega pa je nadpovprečna, razen znamenite Angus govedine, je meso slovenskega porekla. Kuhinja je odprta, tako da lahko pripravo jedi vidi vsak gost, vodja kuhinje Siniša Borić pa v njej skrbno načrtuje nove jedi in usmerja ekipo, ki restavracijo napolni s toplino in omamnimi vonjavami. Uigrana ekipa, ki Deželo okusov pelje v sam vrh ljubljanskih restavracij pripravlja tudi odlične "flat" burgerje, wrape, okusne "baby ribs", steake, specialitete širnih dežel, kot je kanadski "Poutine" in tudi ribe ter solate, za ljubitelje lažjih jedi. Zavedmo se, da s hrano nahranite tudi oči, zato vse postrežene jedi izgledajo odlično.

Kaj pa ponujate žejnim gostom?

V ponudbi imamo več kot 50 različnih vrst piva, kot tudi našo sveže praženo kavo. Kupujemo svežo zeleno BIO”mono origin” kavo, jo spražimo po metodi slow roasting in v naši pražarni spremenimo v odličen napitek, ki blago poživi. Velja omeniti še, da ima Dežela okusov redno tudi eno izmed bolj obiskanih stojnic na Odprti kuhni, kjer je poudarek na tradicionalnih egipčanskih jedeh, tauku in shawermi, katere gostje opišejo "boljše kot v Egiptu".

Vabljeni v Deželo okusov!

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv Dežela okusov

Splet: Dežela okusov

Oddaj komentar

Sledite nam: