Devur - trgovina unikatnih lesenih izdelkov

Devur je sinonim za ročno izdelane - rezbarjene unikate iz lesa, narejene v Sloveniji. Pod blagovno znamko Devur nastajajo modni dodatki in drugi uporabni in namenski edinstveni predmeti, ki jih ne moreš kupiti nikjer drugje, ker so po designu, namenu uporabe, lahkotnosti in servisu strank povsem razlikujejo od  konkurenčnih. Devurjevi unikati nastajajo izključno iz slovenskega lesa, v pretežni meri iz oreha. Koncept sta zasnovala partnerja Urška Gričar in Dejan Hribar, ki sta prijazno odgovorila tudi na naša vprašanja.

Velika posebnost Devurjevih unikatov je seveda personaliziran nakit oz. izdelki izdelani po meri in nakit narejen v kombinaciji les + plemenite kovine (zlato, srebro) ali les + dragi in poldragi kamni.

Kdo je odprl Devur, kdaj in zakaj?

Trgovino Devur, smo na Mestnem trgu 12 v Ljubljani odprli oktobra 2016 z namenom, da širši javnosti predstavimo naše edinstvene izdelke. Z ljubeznijo do oblikovanja in neizmerno strastjo do ročne izdelave želimo osupniti slehernega obiskovalca trgovine. Devurjevo ekipo sestavljata par Dejan Hribar in Urška Gričar. Dejan je Devurjev designer in izdelovalec. Skrbi, da se na policah najdejo vedno znova novi in novi uporabni unikati. Urška pa pokriva področje prodaje in vse ostalo kar je potrebno za poslovanje trgovine. 

Od kod ideja za ime?

Ideja za ime se je rojevala kar nekaj časa. Vedela sva, da želiva ime, ki bo sestavljeno iz ene besede in da v imenu ne želiva besede "wood". Želela sva si, da bi ime blagovne znamke zvenelo šik in da bi dišalo nekoliko francosko... Po nekem naključju smo na list papirja zapisali začetnice naših imen (takrat smo bili še 3 člani družine, 4. je bil na poti) in tako se je rodil DEVUR.

Kaj vse ponujate in po čem se razlikujete od ostalih ponudnikov v Ljubljani? 

V trgovini Devur ponujamo ženske in moške modne dodatke ter kuharski in servivor program.

Ženske se navdušujejo nad unikatno izdelanim nakitom, pozornost pa prevzamejo tudi usnjeni čevlji z ročno izdelano leseno peto. Moške osupne velika in predvsem edinstvena izbira modnih dodatkov, predvsem usnjeni pasovi s kovinsko - leseno zaponko in unikaten dežnik z lesenim ročajem. Kuharski program zajema masivne kuhinjske deske iz enega kosa lesa in profesionalni kuharski noži iz damaščanskega jekla, kjer rezilo pripravi slov. kovač, Servivor izbor pa trenutno ponuja ročno kovane sekire z lesenim ročajem, ki so zrezbarjene v prav posebnem prepoznavnem slogu Devurjeve b.z.. Pripravlja pa se še veliko novega... V čem se razlikujemo od ostalih ponudnikov v Ljubljani? 

Vse kar damo na police tudi sami ročno izdelamo. Za izdelavo uporabljamo izključno najkakovostnejši slovenski les. Največja posebnost pa je seveda ta, da vse izdelamo ročno, zato tudi nudimo možnost izdelave izdelkov po meri. Personaliziran pristop do strank, ozaveščanje o izdelavi, nastanku, materialih in konec koncev svetovanje pri osebnemu slogu posameznika so naše dodane vrednosti prepoznavnosti blagovne znamke Devur. 

Stremimo k temu, da izdelujemo izdelke, ki so uporabni in hkrati visokega estetskega videza. Edini produkt, ki ga imamo v trgovini, ki pa ni narejen s strani Devurja, a je ravno tako izdelan ročno, so lesena očala Wood Stock - očala z dušo.

Zakaj lokacija v Ljubljani in kaj vam Ljubljana pomeni?

Ljubljana je v zadnjih nekaj letih postala pravi romantični raj za sprehajalce, ljubitelje narave, livestyla, urbanizma in vrhunske kulinarike. Kot glavno mesto Slovenije in zelena prestolnica EU je Ljubljana še vedno zelo intimno mesto in zasluži si, da se na njenih glavnih ulicah, sploh pa v starem mestnem jedru nahajajo butične trgovinice kot je Devur. Smo originalni rokodelci in velika večina sprehajalcev to začuti že v izložbenem oknu.

Kar zadeva specifiko našega posla je Ljubljana edini kraj v Sloveniji, kjer se lahko (uspešno) predstavimo. Ljubljana je še vedno mesto, kamor pride največ turistov in ljudi, ki jih "drugačnost, drznost, design, zgodba blagovne znamke" zanima. 

Za naju osebno, ki sva "podeželjska otroka" je Ljubljana mesto zmag, priložnosti, navdiha, zato sva zelo vesela, da se nama je ponudila priložnost, da sva za Devur našla kotiček prav v Ljubljani.

Kakšne so želje za prihodnost?

Želimo si ozaveščenih strank, ki bi resnično prepoznale naše unikatno, ročno delom in da bi Ljubljana postala naša odskočna deska za tujino. 

Bi za konec še kaj dodali ... morda kakšno misel

DEVUR odlikujejo trde zgarane ure, trud, vztrajnost, ljubezen, strast do ročnega oblikovanja in želja, da strankam ponudimo le najboljše. Obiščite nas na naši FB strani ali v trgovinici in z veseljem vam predstavimo našo zgodbo.

Kje nas najdete:

FB: 

https://www.facebook.com/DevurHandcraftedWoodenAccessories/

DEVUR MOVIE: 

https://www.youtube.com/watch?v=azPi8tySqGQ

Butična trgovina DEVUR

Mestni trg 12

1000 Ljubljana

 

Pripravi: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: Klemen Razinger

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.