Cvetličarna Oblak - butična cvetličarna s pridihom romantike

Cvetje govori univerzalen jezik. Lahko ga poklonite skorajda kjerkoli in kadarkoli ali pa si z njim okrasite dom. Ena izmed bolj prepoznavnih ljubljanskih cvetličarn se nahaja v starem mestnem jedru Ljubljane, na Poljanah, nedaleč od osrednje centralne tržnice in Zmajskega mostu. ''Je majhna butična cvetličarna, s pridihom romantike v kateri sledimo svetovnemu trendu v floristiki. Ponazarja operno ložo z lestencem, dobro klasično glasbo v kateri je izbrano cvetje na prvem mestu,'' nam pove Miha Oblak, lastnik cvetličarne.

Kdo je odprl cvetličarno, kdaj in zakaj?

Cvetličarna je odprla svoja vrata leta 2004. Imenoval sem jo po sebi (Miha Oblak, 1981).  Kot zanimivost lahko povem, da sem jo odprl pri rosnih 22 letih in tu sem še danes. Verjetno sem eden najmlajših cvetličarjev v Ljubljani z več kot 10 letnim obstojem. Vizija same cvetličarne je cvetje v prostor umestiti kot svojevrstno posebno skulpturo, predvsem pa ljudem ponuditi cvetje na drugačen način.

Po čem se razlikujete od ostalih ponudnikov v Ljubljani?

Predvsem v izdelkih, v izboru rezanega cvetja in butični ponudbi. Vse od navadnih pisemskih kuvert do zavijalnega papirja nosi unikaten vzorec in logotip cvetličarne. Kmalu se bo cvetličarni pridružila še galerija, to so moje sanje in moja strast. Ne spim, iščem in iščem vedno nekaj novega, zanimivega. Imam svojo vizijo, delam po svojem načelu in načelu stroke. Letos smo izdelali prav posebne bakrene močvirske tulipane, ki so unikatni, ročno izdelani, oštevilčeni in svojevrstni. Cvetju smo tako odvzeli minljivost njegove lepote in mu dodali svojevrstno večnost v obliki bakrene skulpture.

Kaj vse obsega vaša ponudba?

Strokovno svetovanje tako za posameznike kot za podjetja, izbrano rezano cvetje, cvetličarske izdelke (šopki, poročni šopki, žalni aranžmaji), lončnice, zunanje rastline, dostava cvetja, unikatne okrasne posode, predvsem pa celostni, pošten in korekten pristop do strank.

Zakaj lokacija v Ljubljani?

Zaradi njene majhnosti, lepote in šarma, ki ga ima. Cvetličarna se nahaja v več kot sto let stari stavbi z visokimi stropi in daje pridih meščanstva. To so bile sanje, ki sem jih želel realizirati. Ljubljana je lepa, rad jo imam! Čeprav sem dobil ponudbo lokala na Dunaju na zelo dobri lokaciji v samem strogem centru, sem se odločil, da svojo vizijo nadaljujem tu doma.

Kakšne so želje za prihodnost?

Nimam pretiranih želja, kar delam so moje želje in jih z dneva v dan realiziram. Živim s cvetličarno in rad opravljam svoj poklic. To je bistvo, da me moj poklic osrečuje. Rad sem v njej in počutim se svobodnega.

Bi za konec še kaj dodali?

Cvet je nekaj najlepšega in prav je, da ga cvetličar na strokoven, predvsem pa spoštljiv način tudi izpostavi. To ni zgolj prodaja cvetja, posel, temveč je del človeka in njegova sposobnost, da obdrži kvaliteto, vizijo in nivo za katerega se je odločil.

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv Oblak Miha, Dreamstime (naslovna)

Splet: Cvetličarna Oblak

Oddaj komentar

Sledite nam: