Cukrček - družinska čokoladnica v Ljubljani

Ste že slišali za Cukrček? Cukrček je čokoladnica iz Ljubljane, ki proizvaja znamenite Prešernove kroglice, čokoladne tablice kot so sol, jabolcni zavitek, teran,.. sadje v čokoladi, praline ter najmodernejše oblike (iphone, Ipad,, salonar, ugg,..) Poleg tega razvajajo tudi stranke z Eko čokolado in paleto čokolad brez sladkorja.

Lahko se pohvalijo z različnimi nagradami iz Bruslja, Italije in s številnimi certifikati kot so Eko, Ifs, ... V letu 2016 so naredili svetovni rekord v največji čokoladi na svetu. Poleg dosežkov v čokoladi pa imajo tudi številne nagrade za najlepše poslovalnice v Ljubljani.

Kdo je odprl Čokoladnico, kdaj in zakaj?

Luka Fojkar je odprl čokoladnico z mamo pred 25 leti in mama ga je močno bodrila pri njegovih idejah kot so čokoladne tablice z več kot 100 okusi, Prešernove kroglice, praline z mehko kremo ter različne oblike čokolad. Luka je želel ponuditi čokolado na višjem nivoju in odličen okus za vsakega ki si želi nekaj več. Tako je postal naš slogan Ko razvada postane navada. Vsak ki nekaj kupi pri nas hitro postane naša redna stranka.

Od kod ideja za ime?

Nekaj sladkega in nekaj čokoladnega za vsakega, je rekla mama Valentina.

Po čem izstopate oz. se razlikujete od ostalih ponudnikov v Ljubljani?

Inovativnost in kvaliteto dopolnjujemo s kreativnostjo, ki se kaže v obliki izdelkov in embalaži. Kreativnost je razvidna tudi v ustvarjanju novih proizvodov, ki dopolnjujejo že obstoječo paleto proizvodov. Navzven ergonomska in na pogled všečna embalaža zaključuje paleto naših izdelkov, ki so že na pogled drugačni od drugih. Kvalitetni materiali in surovine dajo videz ekskluzivnega izdelka, okus pa vas popelje do strastnih občutij. Vendar se tu naša odgovornost do izdelka ne konča. Skrbno iščemo svoje partnerje, ki so naši dobavitelji surovin in embalaže. S trudom posvečamo veliko pozornost kakovosti ostalih surovin (sadju, kremam za pralineje,... ) z željo da bi se kvaliteta še izboljševala. Zato dajemo prednost za sodelovanje samo najboljšim dobaviteljem. Da bi kvaliteto, kreativnost in inovativnost v prihodnosti še povečevali moramo veliko vlagati v svoje znanje. Vsako leto naše znanje nadgradimo pri najboljših čokoladnih mojstrih sveta (Chocolatiere).

Zakaj lokacija v Ljubljani? Kaj vam Ljubljana pomeni za posel in kaj osebno?

Ljubljana je najlepše mesto tako za nas in prav tako za tujce. Želimo da vsak ki pride v Ljubljano poizkusi našo "Lublansko" čokolado in odide domov z lepim in sladkim spominom na naše mesto in na našo čokolado. Osebno in poslovno je Ljubljana središče dogajanja in sredisce naše proizvodnje. V Ljubljani lahko na različnih lokacijah ponudimo našim strankam sladek obisk in nakup darila.

Kakšne so želje za prihodnost?

Mlajše kupce želimo navdušiti nad pravo čokolado ter jim predstaviti, da je pomembno kje kupiš čokolado in iz kakšnih surovin poleg tega pa si želimo povečati prodajo v tujini ter odpreti še kakšno trgovino izven Ljubljane.

 

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv Čokoladnica Cukrček

Splet: Čokoladnica Cukrček

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.