Barbarella - vegansko kraljestvo na ljubljanski tržnici

Pod Plečnikovimi arkadami na osrednji ljubljanski tržnici se skirva prikupen bistro Barbarella. Obiščete jih lahko za zajtrk ali kosilo, v obeh primerih pa vam nudijo širok izbor brezglutenskih, veganskih jedi, vse od sendvičev in veganskega burgerja, do dnevno svežih juh, solat in ostalih, tudi bolj sladkih dobrot.

V Barbarellini kuhinji se pri pripravi hrane v veliki večini držijo pravila, da uporabljajo ekološke sestavine, z minimalnimi procesi toplotne obdelave, v zimskem času pripravljajo tudi enostavne kuhane jedi. Vedno pa je delež sveže hrane prevladujoči na jedilniku.

Pri pripravi hrane uporabljajo sestavine rastlinskega izvora, ki se v našem telesu enostavno presnavljajo. Uporaba takšne vrste prehrane je prijazna do celotnega okolja in narave.

Pri pripravi ne uporabljajo nobenih kemično predelanih, homogeniziranih, genetsko spremenjenih ali kako drugače procesiranih živil. Želijo pokazati, da se z enostavnimi in svežimi sestavinami da pripraviti okusne in estetske jedi.

Namen ni promocija striktne presne ali veganske diete, temveč želja, da bi se ljudje naučili nekaj novih tehnik priprave hrane in v svoje jedilnike vnesli čim več naravnih, svežih jedi.

Vabljeni!

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv Barbarella

Splet: Barbarella

Oddaj komentar

Sledite nam: