ARTish - v družbi umetnikov na Gornjem trgu

V sobotah se v Ljubljani poleti veliko dogaja, na Gornjem trgu tudi ARTish. Vabljeni, da preživite nekaj sobotnih popoldnevov v družbi slovenskih umetnikov in ustvarjalcev, kjer lahko posedite in poklepetate ob Herkulovem vodnjaku, se osvežite z domačimi sladolednimi lučkami in si morebiti privoščite tudi kaj lepega in unikatnega.

V ARTish SHOP-u pod modrim nebom je možno kupiti ali pa si samo ogledati modna unikatna oblačila, modne dodatke, unikatno obutev, nakit, lesene dodatke za vaš dom, slike, keramične izdelke, otroška oblačila in igrače in še kaj!ARTish je ustvarjalni dogodek, katerega namen so promocija umetnikov, dobra družba, zanimivi pogovori, mreženje in umetniško izobraževanje udeleženih ter mimoidočih. Za umetnike je dogodek edinstvena priložnost, da predstavijo svoja dela, opazovalci pa lahko z nakupom podprejo lokalne ustvarjalce.

Poslanstvo in namen ARTish Shopa je na enem mestu združiti vse umetniške duše, ki želijo širši javnosti pokazati svoja dela, poklepetati z obiskovalci in se seveda podružiti z ostalimi umetniki. ARTish srečanja temeljijo na kakovostnih predstavitvah umetnikov in izobraževanju, v mestu poganjajo svežo kreativno kri in spreminjajo mestni utrip z načrtno pripravljenimi programskimi posegi. Gre za izvedbo umetniške tržnice, kjer se mestnim prebivalcem in ljubiteljem umetniških izdelkov predstavijo najboljši slovenski in evropski umetniki. Meščanom in ostalim obiskovalcem tako ponujajo možnost povezovanja izobraževanja, prostorskih značilnosti, kreativnega soustvarjanja in predvsem vrhunske kulturno - umetniške dogodke.

ARTish je svojo pot začel leta 2011 ter z vsakim srečanjem v mestno dogajanje vnesel svežino in ustvarjalnost. Dogodek je enkratna priložnost za vse umetnike in ljubiteljske ustvarjalce, da svoje projekte predstavijo širšemu občinstvu, mimoidoči pa si lahko napasejo oči na unikatnih kreacijah. Poskrbljeno je tudi za odlično promocijo vseh sodelujočih.

DATUMI ARTish SHOPa na Gornjem trgu:
JUNIJ: 10.6., 17.6., 24.6. (med 09.00 in 20.00 uro)
JULIJ: 22.7., 29.7. (med 09.00 in 20.00 uro)
AVGUST: 12.8., 19.8. (med 09.00 in 19.00 uro)
SEPTEMBER: 9.9. + 16.9. (med 09.00 in 18.00 uro)

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila Urška Košir

Foto: Erika Felicijan

Oddaj komentar

Sledite nam: