ABC HUB - velike priložnosti za mlada podjetja v BTC-ju

Ste mlado inovativno podjetje pa nimate lastnih prostorov ali preprosto ne veste, kako začeti? Potem se obrnite na ABC HUB, ki ponuja odlične možnosti. Je največji 'co-working' prostor v Sloveniji in se razprostira na več kot 2.000 kvadratnih metrih.

Od drugih co-working prostorov se razlikuje predvsem po tem, da z ABC HUBom upravlja pospeševalnik ABC, ki ima več kot 120 mentorjev in izjemno dobro mrežo partnerjev, investitorjev ter ostalih podpornih programov, kamor lahko vključi tudi start-upe v svojem HUBu. Druga največja prednost ABC HUBa pa je lokacija, saj se nahaja v BTCju, kjer lahko mlada podjetja takoj preizkusijo svoje poslovne ideje na trgu. Rešitev, ki jo ponujajo, morajo namreč start up-i zelo kmalu testirati na realnem trgu, v BTC CITYju pa je takih priložnosti več kot dovolj (tako za prodajo B2C ali B2B), nam med drugim pove Nika Močnik, vodilna sila ABC HUB-a.

Kako bi opisali ABC HUB in njegovo dejavnost?

​ABC HUB je prostor​ za mlada podjetja, kjer lahko kreativno razvijajo svoje ideje in rešitve. Nudimo co-working prostore za start-upe, sestankovalnice in učilnico ter prostor za dogodke. Skupaj imamo preko 100 delovnih mest, ki jih nudimo v uporabo tako posameznikom, ki še nimajo podjetja in šele razvijajo rešitev, kot tudi večjim start-upom, z že nekaj zaposlenimi. Sestankovalnice, učilnice in prostor za dogodke lahko najame katerokoli podjetje za izvedbo svojih poslovnih sestankov, internih izobraževanj, teambuildingov, lahko pa tudi dogodkov, ki so odprti za javnost - predavanj, seminarjev, delavnic in podobno. Gostili smo tudi že modno revijo in pa nudili prostor za izdelovanje božičnih daril. Co-working mizo se lahko najame za minimalno 10 dni, vsi naši uporabniki pa dobijo dostop tudi do moderne kuhinje, kjer se lahko kadarkoli okrepčajo. Ker se nahajamo sredi nakupovalnega središča, je vstop v naše prostore varovan z magnetnimi karticami, so pa pri nas na kavču dobrodošli tudi tisti, ki si želijo samo v miru opraviti kak telefonski klic. Naslednjič ko boste spodaj pod Emporiumom, samo potrkajte zraven napisa INFO OFFICE in z veseljem vas povabimo na čaj ter razkažemo prostore :)

Kaj pomeni ime?

​ABC je kratica za Acceleration Business City. HUB pa v angleškem jeziku pomeni 'osrednji prostor določene dejavnosti ali regije', torej prostor, ki prevzame pobudo in to je točno to, kar počnemo mi. ABC HUB je ​tako stičišče vse mladih podjetij in podjetnikov, ki razvijajo rešitve za sodobne probleme.

Na kaj ste najbolj ponosni?

​Najbolj smo ponosni na to, da nam je uspelo prostore odpreti v enem mesecu po odobritvi na upravi BTC-ja. Naša ekipa je delala dan in noč, da je lahko septembra 2015 odprla ABC HUB. Prostor smo najprej ponudili start upom iz prvega programa pospeševalnika, ki so ravno takrat zaključili program v pospeševalniku. ​

Zakaj lokacija v Ljubljani in kaj vam sicer pomeni Ljubljana?

Ljubljana še vedno velja za poslovno središče Slovenije, veliko podjetij ima tukaj svoje poslovalnice, ogromno pa je tudi ljudi, sem pridejo samo na delo. Ravno zaradi tega je za start-upe zelo primerna, ker lahko hitro pridejo do pravih poslovnih partnerjev, v enem dnevu lahko opraviš več različnih sestankov z različnimi osebami, pa je vse še vedno blizu.​

BTC je idealen prostor za vse startupe, da čim prej preizkusijo svoje ideje v praksi. Ko imaš enkrat produkt oz. storitev izoblikovano, moraš takoj preveriti, kdo bi to kupil in za koliko denarja. V BTCju se nahaja več kot 6.000 podjetij, letno ga obišče preko 21 milijonov obiskovalcev in je zaradi tega zelo primeren za iskanje prvih kupcev.

Sicer sem tudi sama Ljubljančanka, tu rojena in zame je to mesto res najlepše na svetu. Kadarkoli se s potovanja vrnem domov, sem vsakokrat vesela, ko pridem spet v rojstno mesto.

Kakšne so želje za prihodnost?

​Ekipa ABC pospeševalnika pripravlja nekaj čisto novega - prvi virtualni pospeševalnik na svetu. V start-up svetu želimo pozitivno vplivati na čim večje število posameznikov in podjetij, to pa lahko dosežem, če nehamo razmišljati o fizičnih omejitvah (mesta, države) in ponudimo on-line pospeševalnik. V prvem naboru bomo tako sprejeli 200 podjetij, kar je približno desetkrat več kot jih lahko fizično sprejmemo v svojih prostorih v Ljubljani. Želimo si namreč, da nastane čim več uspešnih podjetij, ki bodo krepila gospodarstvo.

Misel za konec?

Če si sposodim kar citat znanega poslovneža Henry Ford-a: “Whether you think you can, or you think you can't - you're right.” Jaz pa bi k temu dodala samo to, da se vse da doseči, če imaš jasno začrtan cilj in ga nikoli ne izpustiš izpred oči. Tudi takrat, ko pridejo morebitni padci ali slabši dnevi. Treba je samo vztrajno naprej in slej ali prej bo uspelo!

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: Shutterstock (naslovnica) in ABC HUB arhiv

​Spletna stran: ABC HUB

​Kontakt: nika@abc-accelerator.com ​

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.