10. FESTIVAL PANČ - 22. do 26.8., Ljubljanski grad

Se radi smejite? Kmalu boste imeli veliko možnosti za smeh, saj bo v Ljubljani čez slab mesec potekala jubilejna izdaja osrednjega festivala stand-upa, ki prinaša 33 komikov, 5 tematskih večerov in največji slovenski Comedy Roast Battle vseh časov.

Tin Vodopivec in Andrej Težak Tešky, očeta festivala Panč, ki s soborci že desetletje skrbita za dobro razgibanost udov in trebušnih prepon ljubiteljev smeha, bosta tudi to poletje zabelila z velikim odmerkom stand-up komedije nad Ljubljano.

Idilično grajsko dvorišče bo med 22. in 26. avgustom gostilo pet tematskih večerov, ki jih bo soustvarilo več kot trideset izbranih domačih, regionalnih in tujih komikov.

V torek bo Panč prvič gostil eno mlajših stand-up disciplin, Comedy Roast Battle oz. kratke spopade v 'prcanju' po turnirskem sistemu na izločanje. Sredin British Comedy Night bodo stkali mednarodni gostje, četrtek pa je rezerviran za Yugo Mix z izbranimi regionalnimi šaljivci. Petkovih 10 komikov za 10 let Panča prinaša revijo pionirjev, ki so stkali premierni festival, sobota pa Slovenski večer komedije.

PROGRAM:

Torek, 22. 8. - COMEDY ROAST BATTLE ali epski spopad komikov 

Aleš Nova

Eva Virc

Gašper Bergant

Marko Žerjal

Nejc Šmit

Rok Škrlep

Sašo Stare

Žan Papič

Sreda, 23. 8.- BRITISH COMEDY NIGHT

Ari Mustonen (est)

Daniel-Ryan Spaulding (kan)

Masud Milas (hong kong)

Ola (vb)

Piotr Szumowski (pol)

Četrtek, 24. 8. - YUGO MIX

Goran Vugrinec (hr)

Marina Orsag (hr)

Nenad Stefanovski (mak)

Nikola Silić (srb)

Pedja Bajović (bih)

Petek, 25. 8. - JUBILJENIH 10 ZA 10 - Revija 10 komikov, ki so nastopili na prvem Panču

Andrej Težak Tešky

Boštjan Gorenc - Pižama

Domagoj Pintarić (hr)

Klemen Bučan

Klemen Mauhler

Lucija Ćirović

Miki Bubulj

Mladen Pahović

Perica Jerković

Tin Vodopivec

Sobota, 26. 8. - SLOVENSKI VEČER KOMEDIJE

Boris Kobal

Jan Kreuzer

Martina Ipša

Stefan Šumanac Šumi

Vid Valič

Vstopnice: dnevne in tedenske prodaja Eventim,

Opomba: Ob dežju se predstave selijo v Festivalno dvorano.

Vabljeni!

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: Tomaž Kos

Splet: Panč

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.